Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Το 95% των καταναλωτών θέλουν να ξέρουν για το γάλα


H Ένωση Φυλής Χολσταϊν Ελλάδας και ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδας για το θέμα του γάλακτος μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αναφέρουν :
Πριν καν συμπληρωθεί 10ήμερο από την ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου» του Υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο όπως μας διαβεβαίωσε με ιδιαίτερη θεατρικότητα από το βήμα της Βουλής ο κ. Υπουργός, θα έλυνε άπαξ και δια παντός το ζήτημα της ακρίβειας στη χώρα μας, άρχισαν τα όργανα.
Προφανώς από παρανόηση κάποιοι που φυσικά και δεν απαρτίζουν ‘’ΚΑΡΤΕΛ’’(συντεχνίες ΚΑΡΤΕΛ κ.λ.π., αφορούν μόνο τους σατανικούς παραγωγούς, που σε πείσμα όλων επιμένουν ακόμα να παράγουν), άρχισαν να ρίχνουν τις τιμές και 1 και 2 και 3 λεπτά σε πρώτη φάση στους παραγωγούς. Προφανώς πρόκειται για παρεξήγηση.
Ο κ. Υπουργός εξ’ άλλου επαγγέλθηκε μείωση της τιμής στο ράφι κατά 30-40 λεπτά. Περιμένουμε να λυθεί η παρεξήγηση.
Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν το είχαμε κατανοήσει στο βαθμό που έπρεπε ως παραγωγοί αλλά και ως λαός γενικότερα.
Τώρα αντιλαμβανόμενοι πλήρως και τις νουθεσίες του καλού μας Υπουργού (κανείς από εμάς δεν πρόκειται να τον ξεχάσει), αλλά και τον ζήλο που άλλοι επιδεικνύουν στην υλοποίηση του σχεδίου του, ενισχύοντας συστηματικά τις οικονομίες των άλλων χωρών (π.χ. Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία), αισθανόμαστε πραγματικό ράκος.
Μα να μην καταλαβαίνουμε τίποτα ποια;
Να μην καταλαβαίνουμε τον πόνο του Θεσσαλάρχη που αναγκάζεται να πετσοκόβει τις τιμές στον Έλληνα παραγωγό γιατί έχει την ιερή υποχρέωση να στηρίξει και άλλους λαούς;
Να μην αντιλαμβανόμαστε πόσο άσχημα αισθάνεται εταιρεία που προαναγγέλλει πτώση τιμών (στον παραγωγό πάντα), ενώ έχει να πληρώσει κάτι μήνες;
Και τελικά να μην μπορούμε να αντιληφθούμε ότι όσο πιο πολύ μειώνεται η δική μας παραγωγή (που πεισματικά είναι γύρω στο 35-40% των αναγκών μας), τόσο πιο άνετα θα έχουμε την ευχαρίστηση να είμαστε αλληλέγγυοι προς τους άλλους λαούς.
Και όταν επιτέλους ξεμπερδέψουμε με την δική μας παραγωγή θα μπορούμε απρόσκοπτα να απολαμβάνουμε το «φθηνό» και «ποιοτικό» γάλα απ’ έξω.
Μόνο που έχουμε και μια πραγματική απορία. Όταν οι κόποι του κ. Υπουργού ευοδωθούν και καταστραφεί πλήρως ο παραγωγικός ιστός της χώρας, πού θα βρίσκουμε τα λίγα χρήματα για να αγοράσουμε τα καλά και φθηνά προϊόντα που θα εισάγουν οι εκλεκτοί του κ. Υπουργού μας.

ΥΓ1 : Από τον Σεπτέμβρη του 2013 έχει καταργηθεί η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ αναγραφή της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης στα γάλατα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Δεν απαγορεύεται βεβαίως.
Περιμένουμε από τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ γαλακτοβιομηχανίες να επιδείξουν την ευαισθησία που οφείλουν απέναντι στο καταναλωτικό τους κοινό, ενημερώνοντας το με ευκρινή αναγραφή για τις χώρες προέλευσης της πρώτης ύλης στα προϊόντα τους.
Σε αυτή την περίπτωση το 95% του καταναλωτικού κοινού που θέλει να γνωρίζει από πού προέρχεται η πρώτη ύλη του προϊόντος που καταναλώνει και που προτιμά τα Ελληνικά προϊόντα (και όταν λέμε προϊόντα εννοούμε την προέλευση της πρώτης ύλης), θα είναι σε θέση να επιλέγει βάση των προτιμήσεών του και θα απολαμβάνει το σεβασμό που του πρέπει.

ΥΓ2 : Σε περίπτωση που οι γαλακτοβιομηχανίες αναγράφουν τη χώρα προέλευσης της πρώτης ύλης ως οφείλουν, τότε πολύ εύκολα ο μέσος καταναλωτής θα αντιληφθεί γιατί εκτός της επιμήκυνσης του χρόνου ζωής του παστεριωμένου γάλακτος απαγορεύτηκε και η χρήση του όρου φρέσκο.

ΥΓ3 : Μήπως η χρήση τοπωνυμίων σε ορισμένα προϊόντα χωρίς να υπάρχει μπροστά η λέξη «τύπου» όταν η πρώτη ύλη δεν προέρχεται από τη συγκεκριμένη περιοχή, αποτελεί πράξη εξαπάτησης του καταναλωτικού κοινού;

ΥΓ4 : Θα δίνουμε συνεχώς τη μάχη μας για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και την προστασία της όποιας παραγωγής μας έμεινε μέχρι τέλους.


Για την   Ε.Φ.Χ.Ε.,  ο πρόεδρος Θανάσης Βασιλέκας
Για το Σ.Α.Γ.Ε., ο πρόεδρος Γιώργος Κεφαλάς   

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου