Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

ΔΩΔΩΝΗ: Θα δώσουμε τις καλύτερες τιμές στο γάλα

ΔΩΔΩΝΗ: Θα δώσουμε τις καλύτερες τιμές στο γάλα

Τις καλύτερες τιμές θα δώσει η "Δωδώνη" στους κτηνοτρόφους, κατά δήλωση της νέας διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν από τη ΔΩΔΩΝΗ "Στηριζόμαστε στους κτηνοτρόφους, άρα οφείλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για όσο το δυνατόν... μεγαλύτερες τιμές επιτρέπουν οι σημερινές συνθήκες".


Το τελευταίο διάστημα η γαλακτοβιομηχανία, μετά την κρίση, που πέρασε, κατά το διάστημα της διαδικασίας πώλησής της, έβαλε μπροστά τις μηχανές για να κατακτήσει τις αγορές του κόσμου.


Στο μεταξύ συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων για το μέλλον της κτηνοτροφίας και της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», είχε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Michael A. Oneill και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Βιτάλη.


Ο περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την Ήπειρο η ισχυρή παρουσία της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός της και σιγά – σιγά να αλλάξει προς το καλύτερο η νοοτροπία που είχε παγιωθεί τα τελευταία χρόνια. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για τη νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, για την στήριξη και προώθηση επενδύσεων για νέες μονάδες στον Αναπτυξιακό Νόμο και εν γένει για τον αγροτοδιατροφικό κλάδο. «Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να βρεθούν νέοι άνθρωποι με γνώσεις για να δραστηριοποιηθούν με την κτηνοτροφία, ώστε να έχουμε περισσότερο ποιοτικό και τοπικό γάλα και να μην οδηγούμαστε σε μεταφορά του από άλλες περιοχές της χώρας», ανάφερε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» στον καθορισμό τιμών παραγωγού, στη μείωση του κόστους των ζωοτροφών μέσω της επαναλειτουργίας του εργοστασίου της ΖΩΔΩ, ενώ ειδική μνεία έκανε και στη στήριξη των μικρών κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. «Στο χέρι σας είναι να αλλάξει όλη η κατάσταση.


Η κτηνοτροφία είναι η ταυτότητά μας και όλοι μαζί θέλουμε και πρέπει να βοηθήσουμε, μέσω αυτής, στην αναβάθμιση της περιοχής μας», τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» κ. Michael A. Oneill, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος της νέας ιδιοκτησίας είναι να επενδύσει στη γαλακτοβιομηχανία, να αυξήσει την παραγωγή γάλακτος, την παραγωγή προϊόντων, επιτυγχάνοντας αύξηση του μεριδίου της στην Ελληνική αγορά και στις εξαγωγές και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. «Ήρθαμε για να αποκτήσουμε ρίζες στην περιοχή και είμαστε πολύ ευαίσθητοι στις σχέσεις μας με τους κτηνοτρόφους, αναζητώντας τρόπους ώστε να έχουν ένα σταθερό επίπεδο ζωής. Θέλουμε η «ΔΩΔΩΝΗ» να συνεχίζει να αποτελεί το έμβλημα της Ηπείρου, κατέληξε ο πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ