Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Οι ιδεολογικές εμμονές για το γάλα δεν βελτιώνουν τις τιμές για τον καταναλωτή

Θ. Θεοχαρόπουλος: Οι ιδεολογικές εμμονές για το γάλα δεν βελτιώνουν τις τιμές για τον καταναλωτή
«Το άνοιγμα ψαλίδας τιμών του γάλακτος είναι ιδιαίτερα υψηλό στην χώρα μας με αποτέλεσμα η τελική τιμή του να διαμορφώνεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος πρέπει να αποτελεί σταθερή επιδίωξη και απαιτεί διαρθρωτικές εξυγιαντικές παρεμβάσεις στο όλο κύκλωμα παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων και όχι μεμονωμένες ενέργειες όπως η επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του γάλακτος που στηρίζονται σε ιδεολογικές εμμονές» τονίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Τονίζει ότι «πρέπει να εγκαταλειφθούν άμεσα από την κυβέρνηση οι πειραματισμοί με την επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του γάλακτος», καθώς, όπως υποστηρίζει, «η αλλαγή της διάρκειας ζωής στο γάλα έρχεται την στιγμή που έχει τεθεί ως κύριος στόχος η μείωση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων και η μετατροπή του από ελλειμματικό σε πλεονασματικό, στόχος που για να επιτευχθεί απαιτεί πολιτική στήριξης της εγχώριας κτηνοτροφικής παραγωγής όπου η χώρα μας είναι έντονα ελλειμματική».

Η χώρα χρειάζεται εξυγιαντικές μεταρρυθμίσεις και όχι απορρυθμίσεις που θα πλήξουν τόσο τον παραγωγό όσο και τον καταναλωτή γάλακτος, καταλήγει ο κ. Θεοχαρόπουλος

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου