Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Επιμένει ο Χατζηδάκης στις ρυθμίσεις για το γάλα


Δεν δείχνει να πτοείται από τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι προτεινόμενες ρυθμίσεις για την διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, τόσο σε κτηνοτρόφους όσο και σε βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, και μέσα στο σαββατοκύριακο εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσεις σε αυτές.
Συγκεκριμένα, με τις νέες ρυθμίσεις για το γάλα, αλλά και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, θα μειωθούν οι τιμές προς όφελος των καταναλωτών, εκτιμά ο υπουργός σε συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑ", υποστηρόντας ότι «οι αλλαγές που προωθούμε είναι μεταρρυθμίσεις για τους πολλούς ανυπεράσπιστους καταναλωτές», ενώ επισημαίνει ότι «μπορεί κάποιοι λίγοι να ξεβολευτούν, αλλά οι πολλοί θα κερδίσουν»

Αναφερόμενος στη ρύθμιση για το γάλα ο κ. Χατζηδάκης, μιλά για δύο σημαντικές παραμέτρους: «Πρώτον, η θεσμοθέτηση του γάλακτος ημέρας, για το οποίο ήταν αντίθετη η τρόικα, δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στους Έλληνες παραγωγούς και στις τοπικές βιομηχανίες καθώς μπορούν πλέον να απευθυνθούν με διαφορετικό τρόπο στις τοπικές. Δεύτερον, η θεσμοθέτηση για πρώτη φορά του ελληνικού σήματος. Επομένως όλοι εκείνοι που έχουν ευαισθησία για το ελληνικό γάλα μπορούν με τη σφραγίδα του ίδιου του κράτους να το αγοράζουν».

Σχετικά με το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων ο κ. Χατζηδάκης αποκλείει άνοδο των τιμών και τονίζει: (...) Από την κυβέρνηση επελέγη η λύση της απελευθέρωσης των τιμών εντός των φαρμακείων, με κατάργηση του εγγυημένου κέρδους και ανώτατες τιμές τις σημερινές. Επομένως, άνοδος των τιμών αποκλείεται. Το μέγεθος της πτώσης των τιμών θα το δούμε το επόμενο τρίμηνο. Αυτό άλλωστε είναι και το δοκιμαστικό διάστημα προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα».

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι η προστασία του καταναλωτή και η προσπάθεια να πέσουν οι τιμές, «είναι η βασική κοινωνική πολιτική που μπορούμε να κάνουμε» και τονίζει ότι «μπορεί κάποιοι να ξεβολευτούν αλλά το κέρδος θα αφορά τους πολλούς»

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ