Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Κανένας κίνδυνος για το παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι, διαβεβαιώνει ο Χατζηδάκης


Με την διαβεβαίωση πως οι παραγωγοί παραδοσιακού γιαουρτιού δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πιθανότητα αλλαγών στον τρόπο υποχρεωτικής παραγωγής του συγκεκριμένου προϊόντος, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.
Η ερώτηση ετέθη κατά την διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στην βουλή σχετικά με την «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, με αφορμή αλλαγές που επέρχονται σε άρθρα του εν λόγω Κώδικα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος είναι να στηριχθούν τα παραδοσιακά προϊόντα και ειδικά το ελληνικό γιαούρτι, που είναι το και εξαγωγικό προϊόν. Επίσης, διαβεβαίωσε πως το υπουργείο του δεν σκοπεύει να επηρεάσει τη μέθοδο παραγωγή και συσκευασίας του ελληνικού παραδοσιακού γιαουρτιού, αλλά αντίθετα να το αναδείξει.


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ