Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η κατάσταση στα μπλόκα των αγροτών


Την αποχώρηση τους από τα μπλόκα που είχαν στηθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε διάφορα σημεία της Βόρειας Ελλάδας αποφάσισε μεγάλη μερίδα αγροτών, διαμηνύοντας ωστόσο ότι ο αγώνας για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους δεν σταματά.
Οπως εξηγούν οι ίδιοι οι αγρότες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, "στις επικείμενες εκλογές θα δοθεί ηχηρή απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης να σκύψει στα προβλήματα" του αγροτικού κόσμου.
Χθες, την απόφαση να αποχωρήσουν έλαβαν, στη διάρκεια γενικής συνέλευσης, οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας.
Ήδη, αποχώρησαν από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια οι αγρότες.
Οι αγρότες στον κόμβο των Βασιλικών παραμένουν στις θέσεις τους σύμφωνα με τον αγρότη Αργύρη Μαρίσιο και τη Δευτέρα, μάλιστα, προγραμματίζουν να μεταβούν για παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία Καλαμαριάς. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν αποκλείεται να παραμείνουν στο μπλόκο μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μίνι φορολογικό, το οποίο ελπίζουν πως θα αφορά και νέα βελτιωτικά μέτρα για τον δικό τους κλάδο.
Υπενθυμίζεται ότι στην Πέλλα μπλόκα είχαν στηθεί στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.
Οι αγρότες στις Σέρρες, έχοντας ήδη αποχωρήσει από τα μπλόκα, τη Δευτέρα, στις 3.30 το μεσημέρι, θα μεταβούν με εκπροσώπους φορέων από άλλους κλάδους στον Προμαχώνα, όπου θα μοιράσουν έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους και τοπικά προϊόντα.
Λήξη των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε και στα μπλόκα στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.


Διαβάστε επίσης



ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου