Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Δεν έχει σταματημό ο εφιάλτης με τον ιό της ευλογιάς στη Ροδόπη


Δεν έχει σταματημό ο εφιάλτης με τον ιό της ευλογιάς στη Ροδόπη, καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα και επεκτείνονται σε ολόκληρο το νομό. Σε δυναμικές κινητοποιήσεις αναμένεται να προβούν τις επόμενες μέρες οι κτηνοτρόφοι ολόκληρης της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Μέχρι στιγμής τα σφαγιασθέντα ζώα στη Ροδόπη φτάνουν τον αριθμό 1.650 και σε ολόκληρη τη Θράκη αγγίζει τα 20.000 σφαγιασθέντα ζώα!!!
Αριθμοί που αποτυπώνουν καταστροφή και μάλιστα καταστροφή της Εθνικής οικονομίας.
Από την αρχή της αντιμετώπισης του θέματος, οι κτηνοτρόφοι, που βλέπουν να εκμηδενίζεται μέρα με τη μέρα το ζωϊκό τους κεφάλαιο, είχαν καταλογίσει μεγάλη καθυστέρηση στις αρχές για την λήψη κατάλληλων μέτρων,  αλλά και ενημέρωση των κτηνοτρόφων  για σωστές πρακτικές, προκειμένου να περιορισθεί η επέκταση του ιού σε ολόκληρη την περιοχή, όπως η κατασκευή απολυμαντικής τάφρου έξω από κάθε κτηνοτροφική μονάδα, απαγόρευση επισκέψεων στις κτηνοτροφικές μονάδες. Μάλιστα παρατηρήθηκε και κατεγράφη και έξαρση των κρουσμάτων της ευλογιάς μετά και από τις επισκέψεις των κτηνιάτρων, οι οποίες και απαγορεύτηκαν.
Επι πλέον καταγγέλλουν για άλλη μια φορά την ανυπαρξία μέτρων καταστολής και πρόληψης του ιού, αλλά και πλημμελή τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης από την Περιφέρεια και τους Δήμους. Πιο συγκεκριμένα εδώ και καιρό είναι άδειες και από νερό ακόμη,  όχι με απολυμαντικό οι απολυμαντικές τάφροι σε Ίασμο και Πόρτο Λάγος. Δεν σχεδιάστηκε και δεν αποφασίσθηκε από κανέναν κυρίως Δήμο, και όχι μόνο, να γίνουν διάφοροι ψεκασμοί στις περιοχές όπου αρχικά είχαν εμφανισθεί τα κρούσματα, όπως στη Γλυφάδα. Όπως στηλίτευσε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης, Γιώργος Μάντζαρης, ακόμα και στο Δημοτικό Σφαγείο Κομοτηνής, δεν λαμβάνονταν τα απαραίτητα μέτρα και δεν διενεργούνταν ψεκασμοί, επειδή το ψεκαστικό μηχάνημα του Δήμου ήταν…παγωμένο…!!!

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου