Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Η Ελλάδα είναι η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα επιτραπέζιων σταφυλιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σταφύλι
Η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα επιτραπέζιων σταφυλιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 είναι η χώρα μας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας (USDA). Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ιταλία και ακολουθεί η Ισπανία.
Όσον αφορά την παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών για την Ελλάδα, την περίοδο 2013-2014, όπως καταγράφουν τα στοιχεία του USDA, αυτή κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, κυρίως λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας και της καρπόδεσης.
Επιπλέον, σύμφωνα με το Αμερικάνικο Υπουργείο Γεωργίας, στη χώρα μας, καλλιεργούνται περίπου 17.960.000 στρέμματα επιτραπέζιων σταφυλιών, με σημαντικότερες περιοχές παραγωγής επιτραπέζιων σταφυλιών να θεωρούνται οι Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας, Καβάλας και Ηρακλείου.
«Τα ελληνικά επιτραπέζια σταφύλια κυκλοφορούν κυρίως στην Ευρώπη από τα τέλη Ιουλίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία και οι Κάτω Χώρες αποτελούν τους κύριους προορισμούς των ελληνικών επιτραπέζιων σταφυλιών», αναφέρει η έκθεση του USDA.
Όσον αφορά τις εισαγωγές και τις εξαγωγές, την εμπορική περίοδο 2012-2013 η Ελλάδα εξήγαγε 63.005 τόνους επιτραπέζιων σταφυλιών, κυρίως προς τη Γερμανία (22.000 τόνους), το Ηνωμένο Βασίλειο (10.301 τόνους), την Ολλανδία (8.512 τόνους) και την Πολωνία (4.825 τόνους). Επιπλέον, την ίδια περίοδο, η Ελλάδα εισήγαγε 1.138 τόνους επιτραπέζιων σταφυλιών, κυρίως από την Ιταλία (480 τόνους), την Ολλανδία (168 τόνους) και τη Χιλή (163 τόνους), καταλήγει η σχετική έκθεση του USDA.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου