Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η πίεση αγροτών -βουλευτών φέρνει βελτιώσεις στο ζήτημα των βιβλίων εσόδων - εξόδων

Μετά τις πιέσεις που δέχτηκε η κυβέρνηση από τις αγροτικές οργανώσεις και τους κινητοποιημένους αγρότες για το νέο πλαίσιο φορολόγησης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Θανάσης Τσαυτάρης προανήγγειλε στη Βουλή απλοποίηση στο σύστημα με τα βιβλία εσόδων – εξόδων, νέες πληρωμές αλλά και ρυθμίσεις για θέματα εργαζομένων.
Αναφορικά με τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών ο κ. Τσαυτάρης είπε πως:

«Έχω εξηγήσει πολλά πράγματα και εις ό,τι αφορά τη ρύθμιση και γιατί καθυστέρησε και γιατί έγινε με τον τρόπο που έγινε και γιατί έτσι έπρεπε να γίνει. Καταρχάς, μου κάνει εντύπωση που λέτε ότι χαρίζουμε αυτά στις τράπεζες. Δεν έχει να κάνει τίποτα με τις τράπεζες. Αυτό που κάνουμε είναι μόνο με τον εκκαθαριστή που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Πώς χαρίζουμε τα χωράφια στις τράπεζες με αυτήν τη ρύθμιση, όταν τους βοηθούμε να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα; Δεν μπορούμε να τα χαρίσουμε τα δάνεια, σας το είπα και την άλλη φορά. Αν ένα δάνειο χαριστεί θεωρείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κεκαλυμμένη επιδότηση. Μπορούμε, όμως, με αυτό που κάναμε και γι’ αυτό περιμέναμε αυτήν την εξήγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση…

Τα είπαμε, αλλά τα έχουν επαναλάβει άλλες είκοσι φορές, παρά το ότι τα έχουμε πει.


Γι’ αυτό το λόγο γίνεται. Δεν μπορεί να γίνει πέραν των φυσικών προσώπων και πέραν μόνο όλων αυτών των επιπρόσθετων που μπήκαν. Απλά, περικόπτουμε τις έξτρα υπερφορολογήσεις, τους ανατοκισμούς, όλα αυτά τα χρήματα».

Για τις πληρωμές

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάνει ήδη αυτή τη δουλειά. Ήδη κάνει αυτούς τους διαγωνισμούς για τις γαίες και αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει σωστά και το άλλο του έργο.


Επειδή αναφερθήκατε στις πληρωμές, θέλω να πω ότι κάθε χρόνο πάντοτε το Δεκέμβριο πληρώνουμε εξακόσιες ογδόντα χιλιάδες με επτακόσιες χιλιάδες αγρότες. Μένουν μερικοί αγρότες γιατί έχουν προβλήματα στην εκκαθάριση των δηλώσεων. Πέρυσι ήταν δεκαεπτά χιλιάδες και φέτος είναι κοντά στις οκτώ χιλιάδες. Εκκαθαρίζονται και σας είπα ότι θα πληρωθούν με την τρίτη πληρωμή ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό».

Για τα βιβλία εσόδων – εξόδων

«Αυτό που κάναμε με τα βιβλία εσόδων-εξόδων είναι μία τομή. Το ζητούσε όλος ο κόσμος και θα λύσει πολλά προβλήματα με τα πλαστά τιμολόγια, με τις ελληνοποιήσεις κ.λπ. Είναι ένα νέο μέτρο. Πολλοί αγρότες τηρούσαν βιβλία εσόδων–εξόδων και θέλουν να τηρούν βιβλία εσόδων–εξόδων. Έγιναν και γίνονται πολλές συσκέψεις. Ακόμα και απόψε πήγαν οι ομάδες των αγροτών, έκαναν χαρτιά τα συλλογικά τους όργανα, θα ξαναγίνουν και άλλα, για να το βελτιώσουμε όσο μπορούμε και να το απλουστεύσουμε».

Για εργαζόμενους

«Προχωρώ σε ό,τι αφορά την τροπολογία στην οποία είχε αναφερθεί και ο κ. Κασσής. Συζητήσαμε με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και λέει ότι αυτό που αναφέρετε για τους συγκεκριμένους εργαζομένους αφορά και εργαζομένους άλλων κατηγοριών σε άλλους χώρους και θα έρθει μία συνολική ρύθμιση για όλους αυτούς από το αρμόδιο Υπουργείο εντός των επόμενων ημερών».


Για το θέμα του ΟΣΔΕ

«Σε ό,τι αφορά το ΟΣΔΕ εσείς δεν φωνάζετε να τελειώνει αυτή η ιστορία της ανάθεσης των δηλώσεων στη συγκεκριμένη… Γίνεται διαγωνισμός, θα έρθουν πολλοί διαγωνιζόμενο …και πιστεύω ότι θα κριθούν και θα δούμε ποιος θα το πάρει, αν θα το ξαναπάρει…

Επίσης, διαβάστε προσεκτικά και θα δείτε ότι θα έρθουν πολλοί να διαγωνιστούν. Όπως άκουσα μάλιστα, ακόμη και τα ταχυδρομεία ενδιαφέρονται να εμπλακούν σε αυτή την προσπάθεια. Μακάρι, να έρθουν πολλοί περισσότεροι, για να πουν ποιος μπορεί να την κάνει καλύτερα».

Αλέξανδρος Μπίκας


mpikas@paseges.gr

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου