Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για την νομιμοποίηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Εκδόθηκε στις 21 Ιανουαρίου από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Αλεξιάδη, εγκύκλιος η οποία απεστάλη στις πολεοδομίες, προκειμένου να εφαρμόσουν το νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι στη Βουλή για τη νομιμοποίηση όλων των αυθαίρετων σταβλικών εγκαταστάσεων, ανεξαρτήτως τετραγωνικών μέτρων, χωρίς κανένα πρόστιμο, με ένα απλό παράβολο.
Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Χαρακόπουλος, χθες το βράδυ, από το βήμα της βουλής κατά την διάρκεια συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΑΑΤ.
 
Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επειδή και σε αυτή την αίθουσα αναφέρθηκε -και από τον κ. Κασσή και από άλλους συναδέλφους- ότι κάποιες πολεοδομίες δεν εφαρμόζουν τον νόμο, επικοινώνησα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου και εκδόθηκε και απεστάλη στις πολεοδομίες η διευκρινιστική αυτή εγκύκλιος, την οποία θα καταθέσω, στα πρακτικά. Και θέλω να πιστεύω ότι η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία να μην χρειαστεί να ξανακάνει το θαύμα της και να παρέμβει».
 
Επίσης, συμπλήρωσε πως με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγρψε με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Μανιάτη, απλοποιούνται οι διαδικασίες για την ίδρυση κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Δεν χρειάζεται πια περιβαλλοντική μελέτη, περιβαλλοντική άδεια, που ήταν μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία. Για την πλειονότητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αρκεί η υπαγωγή τους στις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου