Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Κτηνοτρόφοι χάνουν επιδοτήσεις λόγω οφειλών από δικαιώματα βοσκής



Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν δεκάδες κτηνοτρόφοι του νομού που δεν φρόντισαν να καταβάλλουν τις οφειλές τους από ενοικίαση βοσκών. Οι κτηνοτρόφοι αυτοί κινδυνεύουν να απωλέσουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις καθώς η σχετική προθεσμία πληρωμής ή ρύθμισης των οφειλών έληξε στις 31 Αυγούστου.
Ήδη οι κτηνοτρόφοι δια του συλλόγου αιγοπροβατοτρόφων συνέταξαν έγγραφο αίτημα προς την κυβέρνηση για παράταση του χρόνου εξόφλησης – ρύθμισης των οφειλών τους και συνεπίκουρο στο αίτημά τους έχουν και το Δήμο Κιλκίς.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γεωργοκτηνοτρόφων “Το Κιλκίς” Γιώργος  Λασκάκης μετέφερε την ανησυχία των κτηνοτρόφων στον δήμαρχο του Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα, με τον οποίο συναντήθηκε, επικεφαλής ομάδας κτηνοτρόφων για τη ρύθμιση παλαιών οφειλών στο Δήμο.

Η δημοτική αρχή, όπως προέκυψε και από την τελευταία συνάντηση αντιπροσωπείας κτηνοτρόφων μαζί της την περασμένη εβδομάδα, εξάντλησε κάθε δυνατότητα διευκόλυνσης επιλύοντας το πρόβλημα ικανής μερίδας κτηνοτρόφων προς τους οποίους και θα παράσχει βεβαίωση ρύθμισης της οφειλής ώστε να εισπράξουν τις επιδοτήσεις. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλοί που είτε οφείλουν κάτω από 1000 ευρώ οπότε πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ το ποσόν είτε χρωστούν από ενοικίαση ακτημονικών εκτάσεων, οφειλές για τις οποίες δεν μπορεί να γίνει ρύθμιση και οφείλουν να τις καταβάλλουν εφάπαξ.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου