Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

FAO: Μείωση των τιμών στα τρόφιμα σε παγκόσμιο επίπεδο

Περί το 2% μειώθηκαν παγκοσμίως οι τιμές των τροφίμων τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω της μείωσης των τιμών στο πετρέλαιο, τα δημητριακά, τη σόγια και το φοινικέλαιο, σύμφωνα με στοιχεία του FAO.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (FAO) δείκτη τιμών, ο οποίος μετρά τις μηνιαίες μεταβολές στις τιμές των σιτηρών, ελαιούχων σπόρων, γαλακτοκομικών, κρέατος και ζάχαρης, αναφερει πως ο δείκτης υποχώρησε τον Ιούλιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα σε 205,9 μονάδες σε σύγκριση με 210,1 μονάδες τον Ιούνιο, φθάνοντας τους χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2012.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ