Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Πληθαίνουν οι φωνές για νόμιμες εκλογές στους Νέους Αγρότες


Σε χίλια κομμάτια κινδυνεύει να διασπαστεί η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, ενόψει και του Συνεδρίου στη Λαμία που θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η παραίτηση του αναπληρωτή γραμματέα, Δημήτρη Σταματάκου, αποτελεί θρυαλλίδα εξελίξεων, αφού, δηλώνει στην Agrenda την πρόθεσή του να συσπειρώσει όσες τοπικές Ενώσεις Νέων Αγροτών θέλουν να ακολουθήσουν την πρότασή του για νέες εκλογικές διαδικασίες σε όλη την Ελλάδα.
Θέμα νομιμοποίησης της διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών βάζουν η παραίτηση Σταματάκου και η επιστολή του. 
Θέμα νομιμοποίησης της διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών βάζουν η παραίτηση Σταματάκου και η επιστολή του.

Διαβάστε ακόμα

Βλέποντας σιγά-σιγά να αποκαλύπτεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΝΑ δεν εξελέγη με σωστές διαδικασίες στις εκλογές του περασμένου Απριλίου προτείνει, σε πρώτη φάση, «το προσεχές τρίμηνο να γίνουν εκλογές σε όλες τις Ενώσεις Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) και εκλογή αντιπροσώπων για την ΠΕΝΑ. Αυτό μπορεί να επιτευχτεί με παραίτηση των διοικητικών συμβουλίων των κατά τόπους Ενώσεων. Η ΕΝΑ Λακωνίας είναι διατεθειμένη να κάνει την αρχή με την προϋπόθεση να υπάρχει  παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου έτσι ώστε τα Διοικητικά Συμβούλια που θα εκλεγούν τόσο σε τοπικό επίπεδο αλλά και στην ΠΕΝΑ να έχουν την απόλυτη νομιμοποίηση και να μην μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη έχουν ανταποκριθεί επτά Ενώσεις στο κάλεσμά του για εκλογές εδώ και τώρα, προκειμένου να κινητοποιήσουν τη διαδικασία εκλογών και ιστην ΠΕΝΑ αμέσως μετά το Συνέδριο.

Πώς έγιναν τελικά οι εκλογές
Με βάση τις πληροφορίες που προέρχονται από την προηγούμενη ηγεσία της ΠΕΝΑ, από τις 30 ΕΝΑ που έχουν ιδρυθεί, μετείχαν στις εκλογές μόνο 5 και οι δύο (Θεσσαλονίκης και Κοζάνης) παρανόμως, ενώ οι ΕΝΑ Αχαΐας και Αργολίδας αποχώρησαν πριν τις εκλογές. Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν συνολικά 37 αντιπρόσωποι, εκ των οποίων ψήφισαν οι 24 και κατανέμονταν ως εξής: Αχαΐας 4, Θεσ/νίκης 3, Κοζάνης 3, Λακωνίας 5, Λάρισας 3, Σερρών 1, Ηλείας 13, Βοιωτίας 2, Αργολίδας 3.
Ουσιαστικά οι 13 αντιπρόσωποι της ΕΝΑ ηλείας ψήφισαν όλοι τον Θεόδωρο Βασιλόπουλο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι πήραν τους εξής ψήφους: Στέλιος Βογιατζής 12 (Θεσ/νίκη), Νίκος Παυλονάσιος 12 (Λάρισα), Λεωνίδας Αρνίδης 10 (Κοζάνη), Δημήτρης Σταματάκος 10 (Λακωνία) και Βασίλειος Κόλλιας 7 (Βοιωτία).

Η επιστολή Σταματάκου
Κύριοι συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, περίπου τέσσερις μήνες μετά την διεξαγωγή των εκλογών της ΠΕΝΑ στις 21-4-13 στην Αθήνα και με αφορμή τα όσα έχουν γραφτεί στον τύπο και όχι μόνο, περί παράνομων διαδικασιών για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΠΕΝΑ αλλά και όσα έχουν δημιουργηθεί μεταξύ μας από την ελλιπή επικοινωνία σε θέματα κρίσιμων αποφάσεων, σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα της ΠΕΝΑ και σας προτρέπω να πράξετε το ίδιο προκειμένου να διατηρήσουμε τη συνέχεια και το κύρος της οργάνωσης  που προσπαθήσαμε να παραλάβουμε, έτσι ώστε να βάλουμε τέλος σε αυτούς που θέλουν τους νέους αγρότες χωρίς δική τους φωνή και εξαρτημένους.

Ταυτόχρονα προτείνω το προσεχές τρίμηνο να γίνουν εκλογές σε όλες τις Ενώσεις Νέων Αγροτών και εκλογή αντιπροσώπων για την ΠΕΝΑ. Αυτό μπορεί να επιτευχτεί με παραίτηση των διοικητικών συμβουλίων των κατά τόπους Ενώσεων. Η ΕΝΑ Λακωνίας είναι διατεθειμένη να κάνει την αρχή με την προϋπόθεση να υπάρχει  παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου έτσι ώστε τα Διοικητικά Συμβούλια που θα εκλεγούν τόσο σε τοπικό επίπεδο αλλά και στην ΠΕΝΑ να έχουν την απόλυτη νομιμοποίηση και να μην μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει. Οι νέοι αγρότες θα πρέπει να έχουν την ίδια φωνή, τον ίδιο σκοπό και να παράγουν όσα μπορούν μέσα από την επαγγελματική τους ιδιότητα και την ερασιτεχνική ενασχόληση με τα συνδικαλιστικά.

ΠΗΓΗ : agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου