Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η Commission αναζητά ιδέες για τα τοπικά αγροτικά προϊόντα

Η Commission αναζητά ιδέες για τα τοπικά αγροτικά προϊόντα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητά ένα σύντομο, χαρακτηριστικό όνομα το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων που παράγονται σε ένα αγρόκτημα και πωλούνται σε μικρές τοπικές αλυσίδες εφοδιασμού.
Μέχρι στιγμής, τα προϊόντα αυτά συνήθως ονομάζονται «τοπικά προϊόντα». Εάν έχετε ιδέα για ένα καλύτερο όνομα, γιατί να μην βοηθήσετε στην αναζήτηση;
 
Τα προϊόντα που θα αφορά το νέο όνομα έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά:
  • Παράγονται και επεξεργάζονται σε μια συγκεκριμένη εκμετάλλευση έως το σημείο όπου είναι έτοιμα για προώθηση (π.χ. φρέσκα φρούτα, ψωμί, λουκάνικα, τυρί).
  • Ανήκουν και βρίσκονται υπό την ευθύνη του ιδιοκτήτη αυτής της εκμετάλλευσης σε όλη την παραγωγή και την επεξεργασία.
  • Πωλούνται μέσω μικρών αλυσίδων εφοδιασμού. Αυτό σημαίνει ότι, το πολύ ένας μεσάζων παρεμβάλλεται μεταξύ του γεωργού και του τελικού καταναλωτή.
 
Το νέο όνομα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να καλύπτει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, να ακούγεται ευχάριστα, να είναι τόσο σύντομο ώστε να απομνημονεύεται εύκολα και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα στην καθημερινή ζωή.
 
Αν νομίζετε ότι έχετε μια καλή ιδέα για ένα τέτοιο όνομα (και είστε τουλάχιστον 18 ετών), γιατί να μην βοηθήσετε στην αναζήτηση για ένα καλύτερο όνομα;
 
Πώς θα γίνει αυτό;
 
Συμπληρώστε το on-line ερωτηματολόγιο αναφέροντας το όνομά σας, την ταχυδρομική και ηλεκτρονική σας διεύθυνση, την ηλικία σας και φυσικά την πρότασή σας για ένα νέο όνομα για τα “τοπικά προϊόντα” όπως ορίζεται παραπάνω. (Το όνομα που προτείνετε πρέπει να αποτελείται από μία ή περισσότερες λέξεις χωρίς γραφικά στοιχεία. Δηλαδή όχι λογότυπο).
 
Η υποβολή των προτάσεων έχει ξεκινήσει από τις 15 Μαΐου και σταματάει την Παρασκευή, 31 Μαΐου. Για τον λόγο αυτό όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε πρέπει να σκεφτείτε κάτι έξυπνο και πρωτότυπο μέσα στις επόμενες μέρες.
 
Μετά την καταληκτική ημερομηνία, θα παρουσιαστούν όλες οι προτάσεις, και (ίσως…) το όνομα που σκεφτήκατε να επιλεγεί για να γίνει ο όρος που θα χρησιμοποιείται από τους αγρότες για να προσδιορίσει ότι τα προϊόντα τους συμμορφώνονται με τις ειδικές απαιτήσεις που αναφέρονται παραπάνω!
 
Συμπληρώστε το online ερωτηματολόγιο εδώ:

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου