Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Αιτωλοακαρνανία : Απειλούν με κατάληψη του ΥΠΑΑΤ οι αγρότες που κάνουν λόγο για εμπαιγμό


Την Κυριακή 7/4 στις 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση 600 παραγωγών που εκπροσωπούνται από την ΕΑΣ Αγρινίου, στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Στη σύσκεψη οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανησυχία τους αναφορικά με τις εξελίξεις στα φωτοβολταϊκά αλλά και τις επενδύσεις τους, τα λεγόμενα σχέδια βελτίωσης, τα οποία παραμένουν "λιμνάζοντα" τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα οι παραγωγοί κατεβαίνουν αύριο το πρωί στις 9, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και απειλούν με κατάληψη, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό εκ μέρους του.
Οι παραγωγοί ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της Ένωσης Θωμά Κουτσουπιά για τις τελευταίες εξελίξεις στα Φωτοβολταϊκά και τα Σχέδια Βελτίωσης.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, α) η πορεία χρηματοδότησης των φ/β σταθμών και οι δυσκολίες που παρουσιάζονται εξαιτίας της έντονης φημολογία για νέα περικοπή των εγγυημένων τιμών από το ΥΠΕΚΑ, β) οι καθυστερήσεις στη κατασκευή των δικτύων καθώς και των κατασκευασμένων εδώ και 3μιση μήνες φωτοβολταϊκών σταθμών από πλευράς ΔΕΗ, και γ) τα εμπόδια που συνεχώς παρουσιάζονται στη διαδικασία έγκρισης και αποδέσμευσης των χρημάτων που προβλέπονται από τα Σχεδία Βελτίωσης.

Οι παρευρισκόμενοι παραγωγοί, ομόφωνα αποφάσισαν τα παρακάτω:

1. Συγκέντρωση στη ΔΕΗ Αγρινίου, τη Δευτέρα 8/4 στις 8π.μ και επίδοση Λίστας αιτημάτων προς τον Διευθυντή κο Β. Βελή, όπως και έγινε, ενώ προχώρησαν σε επίδοση λίστας αιτημάτων προς τον Διευθυντή κο Β. Βελή.

 
"Παρόλο που έχει προεισπράξει εδώ και 2 χρόνια τα χρήματα για όλα τα έργα σύνδεσης ήταν ανέτοιμη να συνδέσει έστω και ένα μικρό αριθμό πάρκων έως τις 29 Ιανουαρίου που έληγε η αρχική προθεσμία. Εξασφαλίσαμε 3μηνη παράταση για να έχει η ΔΕΗ! χρόνο για τις συνδέσεις και 2 1/2 μήνες μετά τη λήξη της αρχικής προθεσμίας εκκρεμούν ακόμα 150 πάρκα. Αρνούνται ή καλύτερα «δεν προλαβαίνουν» να επιστρέψουν τις Εγγυητικές Επιστολές που εκδόθηκαν από τις εταιρείες με τις τελευταίες να πιέζουν για χρέωση των παραγωγών" υποστηρίζουν οι αγρότες ενώ ο διευθυντής απο την πλευρά του υπογραμμίζει πως όλα γίνονται βάση χρονοδιαγράμματος.


2. Συγκέντρωση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα την Τετάρτη 10/4 και επίδοση λίστας αιτημάτων στον Υπουργό κο Τσαυτάρη.


Δείτε εδώ σχετικό βίντεο


http://www.axeloostv.gr/nea/index.php?option=com_content&view=article&id=9420:----q-------q---------104&catid=53:2011-10-05-22-09-44&Itemid=69
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου