Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΠΑΣΕΓΕΣ σε ΝΔ: Πώς πραγματικά θέλετε τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς;

ΠΑΣΕΓΕΣ σε ΝΔ: Πώς πραγματικά θέλετε τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς;

Με τη Γραμματεία Αγροτικού της Ν.Δ. συναντήθηκε σήμερα το Προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ και έθεσε υπόψη του Γραμματέα κ. Ξενοφώντα Βεργίνη το ζήτημα της άμεσης αναστολής των διατάξεων του Νόμου 4015/2011, τονίζοντας την αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός νόμου πλαίσιου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που θα έχει ως βασικό του κορμό τις Διεθνείς Συνεταιριστικές Αρχές, κινούμενο εντός των διατάξεων του Συντάγματος.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ: «Επισημάνθηκε με έμφαση ότι η αγροτική οικονομία χρειάζεται ελεύθερους, ανεξάρτητους, αποκρατικοποιημένους και αποκομματικοποιημένους συνεταιρισμούς, όπως συμβαίνει, εδώ και εκατό και πλέον χρόνια στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Από την πλευρά του το Προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ ζήτησε από τους υπεύθυνους της Γραμματείας Αγροτικού της Ν.Δ. να αποσαφηνίσουν, ανεξάρτητα από τις Κυβερνητικές προθέσεις, πώς πραγματικά θέλουν τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και σε ποιό θεσμικό πλαίσιο βλέπουν τη λειτουργία τους.


«Η συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό πνεύμα και αναμένεται να συνεχισθεί και την επόμενη εβδομάδα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ.
ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου