Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Tο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στην Πρέβεζα



http://thumbp1-ir2.thumb.mail.yahoo.com/tn?sid=30399298074134829&mid=AIQl5C4AAUlPUTupCwdBz0AWzSU&midoffset=2_0_0_1_515519&partid=2&f=1721&fid=Inbox&w=768&h=467


 





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9-3-2013

Η Περιφέρεια Ηπείρου για τους Νέους Αγρότες

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Πρέβεζα, στις 3/3/2013, μετά από μια ενθουσιώδη εισήγησή του για τα αγροτικά θέματα έδωσε κάθε δυνατή υποστήριξη ώστε το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών να φιλοξενηθεί με επιτυχία στην Πρέβεζα το τριήμερο 6-8 Σεπ 2013.
Στην ημερίδα που οργάνωσε η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας με θέμα την συμβολή του συνεδριακού τουρισμού στην τοπική ανάπτυξη παρέστησαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου οι : ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας  κ. Ιωάννου Στράτος, ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ.Κορωναίος Κοσμάς, ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Φραγκούλης Γιώργος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ζάκας Γεώργιος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Χαλκίδης Πολύκαρπος, ο πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Πρέβεζας κ. Αλεξάνδρου Παύλος, ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Πρέβεζας, ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Πρέβεζας κ.Βλάτσιος Τάσος, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Πρέβεζας κ. Αυγέρης Ιωάννης, ο κ. Ιωάννου Μιχαηλ (Δήμος Πάργας), ο κ. Παϊζάνης Γιάννης, ο κ. Λιόντος Γεώργιος, ο κ. Γ. Αρτίκογλου, ο κ. Αυδίκος Βαγγέλης, η κα Παϊζάνη Αντιγόνη και 60 άτομα ακόμη.
Την ημερίδα προλόγησε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΝΑ κ. Ι. Ζαφείρης. Την κύρια εισήγηση έκανε ο κ. Δημ. Μιχαηλίδης από όπου επισημαίνουμε: 
1.      Η προσέλκυση επισκεπτών αυξάνει τον τοπικό πλούτο και βοηθάει στην ανάπτυξη και ως εκ τούτου είναι επιθυμητή.
2.      Ο συνεδριακός επισκέπτης αποφέρει στην τοπική κοινωνία το επταπλάσιο του επισκέπτη αναψυχής.
3.      Η τοπική κοινωνία εισπράττει το δωδεκαπλάσιο των εσόδων μιας εκθεσιακής διοργάνωσης.
4.      Για την προσέλκυση επισκεπτών λειτουργούν τα γνωστά CVBConventions and Visitors Bureau (Γραφείο εκδηλώσεων και επισκεπτών)
5.      Ένας νέος σύνεδρος είναι πολλαπλάσια ενδιαφέρων διότι εάν μείνει ικανοποιημένος και με ευχάριστες εντυπώσεις θα επανέλθει πολλές φορές στον χώρο του συνεδρίου ως επισκέπτης αναψυχής.
 Ο Αντιδήμαρχος, κ. Γ. Φραγκούλης τόνισε την παρουσία πολλών σημαντικών παραγόντων της τοπικής κοινωνίας και ότι ο Δήμος υποστηρίζει την διοργάνωση με την διάθεση χώρων και εξοπλισμού και με όποιον άλλο τρόπο μπορεί.
Ο κ. Ι. Αυγέρης συνεχάρει την Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας για τις πολλές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει αλλά και την αποτελεσματικότητά της τονίζοντας ότι οι επισκέψεις και η ανταλλαγή εμπειριών είναι σημαντικότατες για τους Νέους Αγρότες.
Την αυτονόητη στήριξη του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος κ. Τ. Βλάτσιος δίνοντας ιδιαίτερη σημασία και στην θεματική πέραν της πολύ σημαντικής ευκαιρίας για την πόλη.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Κ. Κορωναίος είπε «Ο Δήμος θα είναι μαζί σας» ενώ αναφέρθηκε τόσο στα πραγματικά οφέλη για τα μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας όσο και στην ανάγκη στην ατζέντα του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών να περιληφθούν και θέματα που θα έχουν σχέση με τις ανάγκες της περιοχής καθώς και την σύνδεση του αγροτικού τομέα με την αγορά.
«Ξαναμιλήσαμε», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας κ. Π. Χαλκίδης, εκφράζοντας την θέληση να στηρίξουν οι ξενοδόχοι το συνέδριο των νέων αγροτών τόσο με τις καλές τιμές όσο κυρίως και με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών καθώς επίσης και για την σύνδεση με τα τοπικά αγροτικά προϊόντα. 


 http://thumbp1-ir2.thumb.mail.yahoo.com/tn?sid=30399298074134829&mid=AIQl5C4AAUlPUTupCwdBz0AWzSU&midoffset=2_0_0_1_515519&partid=4&f=1721&fid=Inbox&w=768&h=467




Η συνάντηση έκλεισε με χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σ. Ιωάννου και την ενθουσιώδη ομιλία του κ. Α. Καχριμάνη ο οποίος ξεκίνησε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας κ. Λεωνίδα Ραβανό λέγοντας «Πρόεδρε, θα σας στηρίξουμε, ότι και να κάνετε». Και συνέχισε, «η καινοτομία είναι δίπλα μας. Καινοτομία σήμερα είναι ο κάθε ένας μας να βοηθήσει τον άλλον. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να γίνει το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στην Πρέβεζα. Οι Νέοι Αγρότες έχουν ζωντάνια και πραγματικό ενδιαφέρον για το μέλλον του αγροτικού κόσμου. Σας παρακολουθούμε και βλέπουμε ότι σκέφτεστε σωστά. Το κράτος θα έπρεπε να έχει την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών επίσημα σύμβουλό του πριν από οποιαδήποτε ενέργεια για το μέλλον του αγροτικού κόσμου. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις των οργανωμένων Νέων Αγροτών στον αγροτικό τομέα στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.»
Η εκδήλωση έκλεισε με επίδοση αναμνηστικών βεβαιώσεων στους 13 πρώτους αγρότες που ήταν οι πρωτοπόροι και με την συμμετοχή τους και την δραστηριότητά τους στήριξαν την δημιουργία της 1ης πιλοτικής αγοράς αγροτών στην Πρέβεζα, ώστε σήμερα να έχει δημιουργηθεί μία ακόμα αγορά αγροτών από την  Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας και η Τρίτη από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας (23-02-2013).
Οι βραβευθέντες ήταν οι: κ. Ν. Αγγελόπουλος, κα Κ. Γαρούφη, κ. Β. Γκόπης, κ. Ν. Καλδάκης, κ. Χ. Κεχράς, κ. Δ. Παπανικολάου, κ. Τ. Πιτσιόλας. κ. Γ. Παϊζάνης, κ. Φ. Ραφτόπουλος, κα Β. Σιντόρη, κ. Κ. Τάσσιος, κ. Κ. Τσιάβας και κ. Φ. Φατούρος.
Το απόγευμα 3/3/2013, σε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας στα γραφεία της Ένωσης, ο κ. Λ. Ραβανός, η κα Γ. Τασούλα και ο κ. Γ. Παϊζάνης έδωσαν στον τεχνικό σύμβουλο της ΠΕΝΑ μερικά στοιχεία του σχεδιασμού προβλέπει ότι το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών μπορεί να γίνει στο παραλιακό χωριό Κανάλι του Δήμου Πρέβεζας, 6-8 Σεπ 2013, να φιλοξενήσει μέχρι 150 συνέδρους από όλη την Ελλάδα και μέχρι 100 τοπικούς, να περιλάβει 2 επισκέψεις σε μονάδες προς Φιλιατρά και προς Πάργα καθώς και προς Πρέβεζα ενώ θα δοθεί μεγάλη προβολή σε πετυχημένες πρακτικές Νέων Αγροτών με εστίαση σε θέματα κτηνοτροφίας και αλιείας.
Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΝΑ κ. Ι. Ζαφείρης εξέφρασε την θετική του ψήφο για την φιλοξενία του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών στην Πρέβεζα στις 6-8 Σεπ 2013 και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΝΑ ανέθεσε στην Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας την διοργάνωση πιστεύοντας στην επιτυχή συνέχιση του 20ους θεσμού, που σηματοδοτεί μια νέα ελπιδοφόρα προοπτική εν μέσω κρίσης.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, τηλ.6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου