Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ Ελλ. Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-3-2013

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ Ελλ. Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

Την Πέμπτη, 14 Μαρ 2013, στις 09.30, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών οργανώνεται από την Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας-ΕΤΑΓΡΟ, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-ΓΕΩΤΕΕ και την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, ημερίδα με θέμα: ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, Εισοδηματικές Επιβαρύνσεις και Βιωσιμότητα των Ελληνικών ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ.
Την ημερίδα παρεκλήθη να συντονίζει ο καθ Ν. Μαραβέγιας, τις επιθυμίες των επαγγελματιών Νέων Αγροτών θα εκφράσει εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, το επιστημονικά ορθό θα ορίσουν ο καθ Κ. Τσιμπούκας και ο Δρ Π. Παναγόπουλος, το επιστημονικά εφικτό θα προσεγγίσει ο καθ Σ. Μάμαλης (ΓΕΩΤΕΕ), στοιχεία από τη πολύχρονη διεθνή του εμπειρία σε θέματα αγροτικής πολιτικής παρακλήθηκε να μοιρασθεί μαζί μας ο Δρ Φ. Βακάκης, ενώ στις εφικτές πολιτικές για την βιωσιμότητα των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων θα αναφερθεί ο καθ Α. Τσαυτάρης (Υπουργός ΑΑΤ).
Οι οργανωμένοι Νέοι Αγρότες ευελπιστούν ότι από την ανταλλαγή προτάσεων και εμπειριών θα προσεγγισθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα περισσότερα θέματα φορολόγησης γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ώστε η ΠΕΝΑ, η μόνη σήμερα λειτουργούσα θεσμική αγροτική συνδικαλιστική οργάνωση για νέους αγρότες, να διαμορφώσει προστάσεις προς την πολιτεία.
Η ΠΕΝΑ είχε απευθυνθεί με προσωπική σύσσωμη παράσταση του Διοικητικού της Συμβουλίου, την ίδια ημέρα (5 Οκτ 2012), τόσο προς τον Αναπληρωτή Υπουργό ΑΑΤ (2ος όροφος), όσο και προς τον Υπουργό ΑΑΤ (6ος όροφος), για θεσμική διερευνητική συνάντηση για την Φορολόγηση των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, όμως, μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δεν όρισε, ούτε προσκάλεσε την μόνη σήμερα λειτουργούσα θεσμική αγροτική συνδικαλιστική οργάνωση για νέους αγρότες, σε συνάντηση για την ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, από τον Οκτ 2012.
Η ΠΕΝΑ ελπίζει και εργάζεται ένθερμα για σοβαρό διάλογο και επιστημονική τεκμηρίωση των προτάσεών της, κυρίως όμως ενδιαφέρεται για την συμμετοχή στα θέματα που απασχολούν τους Νέους Αγρότες, ενώ υποστηρίζει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας των αγροτών, ευελπιστώντας στην διαμόρφωση συνθηκών Ενιαίας Φωνής για τους επαγγελματίες αγρότες, πάντα με ξεχωριστή μέριμνα για τους Νέους Αγρότες, οι οποίοι είναι, θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον στον αγροτικό τομέα.
Η ευρέως κυκλοφορούσα «αγροτική επιχειρηματικότητα» προαπαιτεί αγροτική έρευνα, αγροτική επαγγελματική κατάρτιση και υποστήριξη (όπως τα τοπικά Επιμελητήρια ή τα Αγροτικά Επιμελητήρια), αλλά κυρίως στοιχειώδη σεβασμό, όσων θέλουν και μπορούν να αποτελέσουν τον μοχλό μελλοντικής αγροτικής ανάπτυξης και οικονομικής προόδου της πατρίδος, ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ τουλάχιστον στους οργανωμένους Νέους Αγρότες την συμμετοχή και έκφραση γνώμης στις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του αγροτικού κόσμου, το μέλλον τους.
Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, οι Εισοδηματικές Επιβαρύνσεις και η Βιωσιμότητα των Ελληνικών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων θα προσεγγισθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Πέμπτη, 14 Μαρ 2013, στις 09.30, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Συνεδριακό Κέντρο ΓΠΑ, δίπλα στο Γεωργικό Μουσείο), info@neoiagrotes.gr.


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου