Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Π.Ε.Σ.: Παραλαβή ελαιολάδου… τοις μετρητοίς σε ανταγωνιστικές τιμές Π.Ε.Σ.: Παραλαβή ελαιολάδου… τοις μετρητοίς σε ανταγωνιστικές τιμές

Π.Ε.Σ.: Παραλαβή ελαιολάδου… τοις μετρητοίς σε ανταγωνιστικές τιμές
Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, η παραλαβή ελαιολάδου φετινής σοδειάς στην Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών, που πληρώνει μάλιστα αυθημερόν τους ελαιοπαραγωγούς, ενώ παράλληλα δεν τους «κρατάει» καμιά παλαιότερη οφειλή που τυχόν έχουν. «Έχουμε κάνει σημαντική παρέμβαση και πληρώνουμε αυθημερόν τους ελαιοπαραγωγούς, προσφέρουμε παραπάνω ανταγωνιστικές τιμές και δεν τους «κρατάμε» καμία οφειλή αν έχουν από οποιαδήποτε άλλη αιτία, αλλά τους πληρώνουμε το 100% της αξίας του προϊόντος», αναφέρει χαρακτηριστικά στο www.aigialeianews.gr, ο διευθυντής της Ένωσης Μίλτος Σταυρόπουλος.
Όσον αφορά την τιμή του λαδιού, αυτή κυμαίνεται από 2,55€/κιλό μέχρι 2,60€, με τις τιμές πάντως να αλλάζουν σχεδόν σε καθημερινή βάση και ανάλογα με την ποιότητα και τη ζήτηση που υπάρχει, όπως επισημαίνει ο κ. Σταυρόπουλος: «Η τιμή του λαδιού κυμαίνεται από 2,55€/κιλό μέχρι 2,60€/κιλό, αλλά είναι συνάρτηση το τι οξύτητας είναι το λάδι και από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Αυτές οι τιμές είναι για λάδι που έχει εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.  Οι τιμές αλλάζουν πολύ άμεσα και πολύ σύντομα στην αγορά, ανάλογα με την ποιότητα και τη ζήτηση που υπάρχει.

Η Ένωση αναπροσαρμόζει τις τιμές της σχεδόν σε καθημερινή βάση, δίνει ανταγωνιστικές τιμές και προσφέρει και άλλες υπηρεσίες στον παραγωγό. Εμείς θέλουμε να συσκευάζουμε, αν είναι δυνατόν, όλη την ποσότητα που παράγεται στην Αιγιάλεια. Αυτό είναι το σκεπτικό μας και σ’ αυτή τη προσπάθεια πρέπει να μας στηρίξει και ο παραγωγός. H Ένωση κάνει προσπάθεια να κατοχυρώσει την επωνυμία του λαδιού και όχι να το ωθήσει «χύμα» στις αγορές του εξωτερικού που παραμένει απρόσωπο, που συσκευάζεται από την οποιαδήποτε άλλη εταιρεία με τη μάρκα της.

Εμείς θέλουμε να ισχυροποιήσουμε και να καταστήσουμε στην αγορά γνωστό το brand name που χρησιμοποιούμε για τα αγροτικά λάδια, με αποτέλεσμα και τις χρονιές που θα έχουμε μεγάλη παραγωγή, να μπορούμε να κάνουμε μια παρέμβαση και να στηρίζουμε την τιμή του παραγωγού μας. Αυτό είναι το σκεπτικό μας και με αυτό το σκεπτικό «βγαίνουμε» στον παραγωγό και του λέμε, φέρε το λάδι στην συνεταιριστική ελαιουργία, στην οποία έτσι και αλλιώς είσαι μέτοχος, προκειμένου αυτή να το στηρίξει μακροπρόθεσμα, δίνοντας μια εξαγωγική διάθεση στο προϊόν και όχι να παίρνει «χύμα» και ανώνυμο».

πηγή: aigialeianews.gr
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου