Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ελέγχους στα εισαγόμενα κρέατα ζητούν οι αγελαδοτρόφοι

Ελέγχους στα εισαγόμενα κρέατα ζητούν οι αγελαδοτρόφοι

Να ενταθούν οι έλεγχοι στα εισαγόμενα σφάγια βοοειδών, να εφαρμοστεί επιδοτούμενο πρόγραμμα για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων καθώς και να στελεχωθούν τα κτηνιατρεία με επιστημονικό προσωπικό ζήτησαν οι εκπροσώποι φορέων των αγελαδοτρόφων ελευθέρας βοσκής, κατά την διάρκεια συνάντησής τους με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, στις 3 Δεκεμβρίου.
Επίσης, κατέθεσαν υπόμνημα με τις προτάσεις τους σχετικά με τη νέα ΚΑΠ αλλά και γενικότερα θέματα που τους αφορούν.
 
Στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα των βοσκοτόπων, της αναθεώρησης των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης και της εφαρμογής του περιφερειακού μοντέλου ενόψει της νέας ΚΑΠ. Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα των ενισχύσεων μέσω του κανόνα de minimis στην κτηνοτροφία καθώς και οι δράσεις της Πολιτείας για την επιβράβευση των ελληνικών κτηνοτροφικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.
 
Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε: «Η κτηνοτροφία παραμένει βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης και πρωταρχικός στόχος της πολιτικής μας είναι να ενισχυθεί η τοπική παραγωγή ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης ξανά στα προϊόντα γάλακτος και κρέατος και κυρίως στο βόειο κρέας. Προς την κατεύθυνση αυτή δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην παροχή ρευστότητας στον πρωτογενή τομέα με μία σειρά μέτρων όπως η αποπληρωμή του υπόλοιπου 50% της ενιαίας ενίσχυσης στα μέσα Δεκεμβρίου, η καταβολή των ενισχύσεων de minimis και η καταβολή β’ δόσης της επιστροφής του ΕΦΚ στο λεγόμενο «αγροτικό πετρέλαιο» εντός του Δεκεμβρίου επίσης.
 
Για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι εξαιρετικά χρήσιμη και εποικοδομητική η αμφίδρομη επικοινωνία και η διαρκής ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους του κτηνοτροφικού κόσμου. Γνώμονας των ενεργειών μας είναι τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών».
 
Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά των αγελαδοτρόφων ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Κρεατοπαραγωγής Ελευθέρας Βοσκής Λάρισας κ. Γιάννης Πέτσας, ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Κωσταφάκας, ο γραμματέας κ. Γιάννης Γκουρομπίνος και τα μέλη του Δ.Σ κ. κ. Χρήστος Νυχτερίδας, Γιάννης Βάιος και Φίλλιπος Τέλιος. Το υπόμνημα, που κατατέθηκε, συνυπογράφουν ο κ. Γιώργος Κοκορέλος, πρόεδρος του αντίστοιχου συλλόγου Τρικάλων και αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Τρικάλων, και ο κ. Δημήτρης Δήμου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκτροφέων Αυτόχθονων Φυλών Ελλάδος.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου