Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών

Τον επόμενο μήνα, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις ελαιοκαλλιέργειες και τις καλλιέργειες εσπεριδοειδών από την χαλαζόπτωση της 15ης Σεπτεμβρίου 2012 σε περιοχές γύρω από τη Σπάρτη, αναφέρει στην έγγραφη απάντηση του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προς το Λάκωνα Βουλευτή κ. Θανάση Δαβάκη.
Στη συνέχεια ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρει στον κ. Δαβάκη, ότι με την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση να έχουν υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας-Εκτροφής για το 2012 και να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.

Το συνολικό ποσό της αποζημίωσης για τους πληγέντες παραγωγούς θα προσδιοριστεί μετά την ολοκλήρωση της εκτιμητικής διαδικασίας και της οριστικής διατύπωσης των πορισμάτων. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων αγροτών, εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τις 480 δηλώσεις  στις διάφορες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σπάρτης και συγκεκριμένα 139 δηλώσεις στη Σπάρτη, 120 στις Αμύκλες, 77 στα Καλύβια Σοχάς, 101 δηλώσεις ζημίας στα Χρύσαφα και 41 δηλώσεις σε δέκα γειτονικές τοπικές Κοινότητες .

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου