Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σκάνδαλο με εικονικά τιμολόγια στην Κρήτη



Σκάνδαλο με εικονικά τιμολόγια στην Κρήτη

Η χιονοστιβάδα των εξελίξεων συμπαρασύρει εκατοντάδες παραγωγούς που όχι μόνο θα πρέπει να επιστρέψουν ποσά που καρπώθηκαν από εικονικά τιμολόγια, αλλά κάποιοι θα κληθούν να απολογηθούν και ενώπιον της δικαιοσύνης. Ράμπο του ΣΔΟΕ ερευνούν στην Κρήτη μεγάλη υπόθεση με εικονικά τιμολόγια και οι πληροφορίες αναφέρουν πως στα δίχτυα της ομάδας ειδικού ελέγχου, έχουν εντοπιστεί χιλιάδες περιπτώσεις στο νησί.
Πρόκειται για περιπτώσεις αγροτών ειδικού καθεστώτος που χρησιμοποιούσαν, με την ανοχή των ελεγκτικών μηχανισμών, τιμολόγια με πλασματικά νούμερα και εισέπρατταν μεγάλα ποσά από τον ΦΠΑ.

Οι φάκελοι που ερεύνησε το ΣΔΟΕ, έφεραν στο προσκήνιο στοιχεία φωτιά, τόσο για το μέγεθος και την έκταση του σκανδάλου, όσο και για τα "μαύρα" ποσά που διακινήθηκαν. Φαίνεται μάλιστα πως το κόλπο ήταν ευρέως γνωστό καθώς στο στόχαστρο βρίσκονται περισσότερες από τρεις χιλιάδες περιπτώσεις με τη ζημιά για την πολιτεία να ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που οι έρευνες εξελίσσονται με την εποπτεία του υπουργείου οικονομικών.

Παράλληλα, η έρευνα επεκτείνεται και σε ενδεχόμενη ύποπτη ανάμειξη εργαζομένων σε αγροτικούς συνεταιρισμούς ενώ αποδεικνύεται πως το σύστημα, που ίσχυε μέχρι το 2008, με τους αγρότες ειδικού καθεστώτος, που δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο ήταν τουλάχιστον τρωτό.

Πλέον, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση πιέζουν την πολιτεία ώστε ναι μεν να επιστρέψουν τα χρήματα που καρπώθηκαν, αλλά να αποφύγουν τις εξοντωτικές προσαυξήσεις. Για το θέμα έχει ενημερώσει τον αρμόδιο υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης ζητώντας να συμπεριληφθεί ο συγκεκριμένος φάκελος με τη ρύθμιση των οφειλών στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που συντάσσεται.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :ΠΑΣΕΓΕΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου