Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Προεγκρίθηκαν 932 σχέδια βελτίωσης προϋπολογισμού 179,1 εκατ. ευρώ



Προεγκρίθηκαν 932 σχέδια βελτίωσης προϋπολογισμού 179,1 εκατ. ευρώ

Από τα 7.735 σχέδια βελτίωσης που έχουν υποβληθεί, έχουν αξιολογηθεί έως σήμερα 5.363, ενώ έχει υπάρξει γνωμοδότηση από τις γνωμοδοτικές υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για άλλα 2.253 σχέδια. Εξ αυτών έχουν λάβει προέγκριση 932 με δημόσια δαπάνη 98,1 εκατομμύρια ευρώ και συνολικό προϋπολογισμό 179,1 εκατομμύρια ευρώ.
Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στα στοιχεία που παρουσίασε ο Ειδικός Γραμματέας, κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, κατά την διάρκεια συνάντησής τους στην Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ, στις 22 Νοεμβρίου, σχετικά με την πορεία αξιολόγησης, γνωμοδότησης και προέγκρισης των Σχεδίων Βελτίωσης.
 
Παράλληλα, ο κ. Χαρακόπουλος ενημερώθηκε για τη διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 και στην οποία συμμετέχουν 90 εταίροι του ΥπΑΑΤ. Ο αναπληρωτής υπουργός έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή και των θεσμοθετημένων εκπροσώπων του κτηνοτροφικού κόσμου στη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής. Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Ειδικού Γραμματέα που έδωσε εντολή ώστε να κληθούν στη διαβούλευση και οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων.
 
Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε τα εξής: «Αξίζουν συγχαρητήρια στον επικεφαλής και τα στελέχη της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ για την εργώδη προσπάθεια που καταβάλουν προκειμένου να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος στην υλοποίηση των σχεδίων βελτίωσης από λανθασμένες επιλογές και ολιγωρίες της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν είναι ώρα κριτικής για όσα έγιναν στο παρελθόν με αποτέλεσμα να παραμένουν… παρκαρισμένα και αναξιοποίητα πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
 
Είναι ώρα επίπονης προσπάθειας για να κερδίσουμε το στοίχημα του μέλλοντος, που δεν είναι άλλο από την επένδυση στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Σε αυτή την προσπάθεια σύμμαχοί μας είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που ανταποκρίνονται στα μηνύματα των καιρών και προσανατολίζονται στην παραγωγή επώνυμων προϊόντων με ονομασία προέλευσης, που κατακτούν επάξια τη θέση τους στις διεθνείς αγορές».

ΠΗΓΗ :ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου