Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Αυστηρότεροι έλεγχοι πλέον κατά την εισαγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων

ή
Αυστηρότεροι έλεγχοι πλέον κατά την εισαγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, μετά τις καταγγελίες παραγωγών του Ηρακλείου, ότι γίνονται παράνομες εισαγωγές οπωροκηπευτικών από τα Σκόπια και στην αγορά της Κρήτης. Στη συνάντηση μίλησαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, οι οποίοι έθεσαν το πρόβλημα της «παράνομης εισαγωγής οπωροκηπευτικών προϊόντων στην πραγματική του διάσταση, όπως επίσης και τη ζημιά που καθημερινά που προκαλείται στους κατά τόπους παραγωγούς». Επίσης, συζητήθηκε το θέμα του κόστους των παραγωγών και της τιμής πώλησης των αγροτικών προϊόντων στους καταναλωτές.
Τα στελέχη των δύο εμπλεκόμενων Υπουργείου ενημέρωσαν ότι «για την περίοδο που διανύουμε έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μόλις 5 χιλιάδες τόνοι οπωροκηπευτικών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 2.5 χιλιάδες τόνοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταθέτοντας μία σειρά από σειρά στοιχεία». Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε: 
 
1.    Η συστηματοποίηση των ελέγχων στα τελωνεία, σε όλες τις πύλες εισόδου-εκτελωνισμού οπωροκηπευτικών. 
 
2.    Οι έλεγχοι σε όλους τους εισαγωγείς των οπωροκηπευτικών. Έλεγχος ισοζυγίων.
 
3.    Έλεγχοι στη λαϊκή αγορά του Λεκανοπεδίου Αττικής αλλά και στις Περιφέρειες από τα αρμόδια όργανα
 
4.    Έλεγχοι στους παραγωγούς και διασταύρωση τιμολογίων
 
5.    Παρακίνηση από τα εμπλεκόμενα Υπουργείων στις Περιφέρειες για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των κατά τόπους υπηρεσιών ελέγχου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές  Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης  και Βασίλης Κεγκέρογλου και οι Γενικοί Γραμματείς του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καταναλωτή, Εμπορίου, ο Διευθυντής Ελέγχων του πρώην Υπουργείου Εμπορίου, ο Διευθυντής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Ηρακλείου καθώς και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου