Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Την θεσμοθέτηση των Αγροτικών Αγορών, αποκλειστικά από αγρότες παραγωγούς , ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

                                       





                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                           ΠΡΕΒΕΖΑ 11 /9 / 2012


Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας εδώ και  ενάμιση  χρόνο  αγωνίζεται να κάνει θεσμό την αγροτική αγορά (λαϊκή παραγωγών) θεσμό στην πόλη της Πρέβεζας αλλά και με συντονισμένες κινήσεις σε συνεργασία με την Πανελληνιά Ένωση Νέων Αγροτών(Π.Ε.Ν.Α.) σε ολόκληρη την επικράτεια   προσπαθώντας να αποδείξει ότι η λαϊκές αγορές που γίνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα  έχουν κλείσει  τον κύκλο τους  .Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας σε μια πόλη που δεν είχε ούτε καν λαϊκή αγορά  με  συλλογή  υπογράφων από δημότες της  εξηγώντας τους την διαφορά της αγροτικής αγοράς (λαϊκής παραγώγων) που συμμετέχουν μονό αγρότες παραγωγοί  από την λαϊκή αγορά όπου συμμετέχουν 45% επαγγελματίες  έμποροι αγροτικών  προϊόντων 45% αγρότες  παραγωγοί και 10% επαγγελματίες λιανοπωλητές.  Τα  αποτελέσματα ήταν  εντυπωσιακά  2000 υπογραφές μέσα σε λίγες  ημέρες.   
Αργότερα   η  Ε.Ν.Α  Πρέβεζας με αίτημα  προς τον δήμο Πρέβεζας στις  23 Μαΐου 2011  εξηγούσε  την ανάγκη δημιουργίας αγροτικής αγοράς  όπου θα συμμετέχουν μόνο αγρότες παραγωγοί . Το αποτέλεσμα ήταν  η κλασική γραφειοκρατία τις Ελλάδας  απέρριψαν  τον  1 κανονισμό που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πρέβεζας όπου ταίριαζε απόλυτα με την  ιδέα της αγροτικής αγοράς   αναγκάζοντας το δήμο να ψηφήσει 2 κανονισμό λαϊκής αγοράς .








Η Ε.Ν.Α. δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και βλέποντας την απελπιστική κατάσταση των  νέων αγροτών αλλά και των παραγωγών της Π.Ε. Πρέβεζας και ύστερα από συχνές συναντήσεις των μελών της αλλά και με παραγωγούς δημιούργησε  κανονισμό αγροτικής αγοράς   νοίκιασε  υπαίθριο ιδιωτικό χώρο  στην Πρέβεζα  τον όποιο παραχώρησε στους παραγωγούς  για να ξεκινήσει η αγροτική αγορά  που τόσο ο κόσμος την ήθελε αλλά και για να τονώσει το εισόδημα των παραγώγων που είχε συρρικνωθεί . Η αγροτική αγορά λοιπόν λειτουργεί κανονικά στην Πρέβεζα από τις 16/6/2012 έως και σήμερα και  από της 8 / 9 /2012 σε  δημόσιο χώρο προσωρινά ύστερα από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πρέβεζας    Σε όλη την προηγούμενη  πορεία  η Ε.Ν.Α Πρέβεζας βρήκε φοβερές αντιδράσεις αλλά με ομοψυχία τελικά τα κατάφερε :
Την θεσμοθέτηση των Αγροτικών Αγορών, αποκλειστικά από αγρότες παραγωγούς , ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο πλαίσιο των εργασιών του 19ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, που πραγματοποιήθηκε  στο Ελατοχώρι Πιερίας όπου και συμμετείχε και η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας .





Η προσπάθεια   της  Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  βρήκε ανταπόκριση  και έτσι πλέον ανοίγει  ο δρόμος  των Αγροτικών Αγορών  αποτέλεσμα τις δουλειάς του Δ.Σ. της Ε.Ν.Α.   Πρέβεζας (Γιώργος Λιόντος  Αντιπρόεδρος ,Γεωργία Τασούλη-Τερζόγλου Ταμίας , Διονύση Μπρούβα Γραμματέας , Γιάννη Παϊζάνη  μέλος ,Λεωνίδας Ραβανός Πρόεδρος ) και την συνεργασία με την  Πανελληνιά Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α)
Τελειώνοντας  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν την προσπάθεια της Ε.Ν.Α Πρέβεζας για να πραγματοποιηθεί  ο στόχος της αποδεικνύοντας  έτσι ότι  στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας  και μέσα στην δίνη της οικονομικής  κρίσης  τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αλλά με θέληση όλα επιτυγχάνονται. 




Επικοινωνία  6974111252                                                    Για την Ε.Ν.Α. Πρέβεζας

Facebook : ena nomou evezas                                                         Ο Πρόεδρος

ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ blogspot                         ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι ΡΑΒΑΝΟΣ

Email : enaprevezas @yahoo.gr                                                       Ο Γραμματέας
                                                                                                 ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΠΡΟΥΒΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου