Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Αύξηση ορίου τζίρου για τήρηση βιβλίων από αγρότες


Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγάρων για να συζητήσουν τα τρέχοντα ζητήματα της αγροτικής οικονομίας της περιοχής και γενικότερα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση
Στα πλαίσια του προγράμματος συναντήσεων και επαφών μας με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων, φορέων και συλλόγων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6/11/14 στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγάρων, συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.
Την Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων εκπροσώπησαν οι κ.κ. Ι.Μιχάλαρος, Τ.Δέσκος, Κ.Λουκόπουλος, ενώ από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεγάρων παραβρέθηκαν οι κ.κ. Α.Πέγκος, Χ.Κολλιαλής, Ν.Μπούσκος, Α.Παπαθανασίου, Δ.Παπαβασίλης και Γ.Παπακωνσταντίνου.
Η συνάντηση είχε σαν στόχο την καταγραφή των προβλημάτων του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής μας και τη γνωστοποίηση των αιτημάτων του Συνεταιρισμού.
Στην εποικοδομητική αυτή συνάντηση, η οποία διεξάχθηκε σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν διάφορα θέματα
Α) Τοπικού ενδιαφέροντος, όπως:
1. Η δυνατότητα ανάπτυξης των εξαγωγών Μεγαρίτικου Φιστικιού (Π.Ο.Π.)
2. Η αντιμετώπιση των κλοπών αγροτικών προϊόντων (ελιές, φιστίκια, σταφύλια κλπ)
3. Το κλείσιμο του Ταμείου των Λαϊκών Αγορών και οι προοπτικές του κλάδου
4. Η αναγκαιότητα ορθολογικής χρήσης των υπόγειων υδάτινων αποθεμάτων καθώς και παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της γεωργικής δραστηριότητας και στο μέλλον (ταμιευτήρες-φράγματα, καταγραφή γεωτρήσεων κλπ)
5. Η διαχείριση των συσκευασιών και των υπολειμμάτων των φυτοφαρμάκων με τρόπο που να προστατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
6. Η αναγκαιότητα να αντιμετωπίζεται η Μεγαρίδα, από μέρους του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως αγροτική περιοχή σε θέματα επιδοτήσεων (νέοι αγρότες, σχέδια βελτίωσης παραγωγής κλπ.)
Β) Γενικότερα θέματα-αιτήματα των αγροτών, όπως:
1. H κατάργηση της προκαταβολής φόρου, η αύξηση του ορίου του τζίρου προκειμένου για την υποχρέωση τήρησης βιβλίων, το αφορολόγητο των €12.000, η «κάρτα» αγρότη
2. Η μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων (πρώτες ύλες, φτηνό πετρέλαιο, «αγροτικό» τιμολόγιο ρεύματος κλπ)
3. Η ενίσχυση της βιολογικής καλλιέργειας και της παραγωγής επώνυμων πιστοποιημένων προϊόντων
4. Η ολική απαγόρευση γενετικά τροποποιημένων (μεταλλαγμένων) ουσιών και προϊόντων
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων δεσμεύτηκε για την ουσιαστική επεξεργασία όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν. Πεποίθηση μας είναι ότι αρκετά από τα ανωτέρω αιτήματα είναι ώριμα προς εφαρμογή αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση για την υλοποίησή τους (πράγμα που όπως αποδεικνύεται η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει).
Μετά το πέρας της συνάντησης και οι δύο πλευρές εκδήλωσαν την πρόθεσή τους για συνέχιση των επαφών και της ανοικτής επικοινωνίας μεταξύ τους.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται στο επίκεντρο του προγράμματός μας για την υγιή και βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας. Για το λόγο αυτό οργανώνουμε άμεσα αντίστοιχη σχετική συνάντηση και σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου.
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου