Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Πρόσθετα κονδύλια για την κρίση ζητούν οι αγροτικές οργανώσεις της Ε.Ε.


Πρόσθετα κονδύλια, εκτός του προϋπολογισμού της ΚΑΠ, προκειμένου να αντιμετωπίζονται οι περίοδοι κρίσης όπως η τρέχουσα λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας στα αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε., είναι στα σημεία κλειδιά που περιέχονται σε ψήφισμα που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων των κρατών μελών της Ε.Ε. την Τρίτη 7 Οκτωβρίου από της Βρυξέλλες.
Το εν λόγω ψήφισμα εγκρίθηκε στα πλαίσια του συνεδρίου των Ευρωπαίων αγροτών με θέμα «Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2014-2020 και η Οικογενειακή Γεωργία: ανάπτυξη και απασχόληση στις αγροτικές περιοχές της ΕΕ», και υπογραμμίζει τα τεράστια οφέλη της οικογενειακής γεωργίας και των συνεταιρισμών για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης της ΕΕ, την παροχή ποιοτικών τροφίμων, τη φροντίδα για το περιβάλλον, ενώ παρουσιάζει συνοπτικά τα βασικά μέτρα για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.
 
Εκτός από τα επιπλέον κονδύλια οι Ευρωπαϊκές οργανώσεις ζητούν σημαντική απλοποίηση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που θα ισχύσει από το 2015 έως το 2020, και ειδικά των μέτρων που αφορούν το λεγόμενο «πρασίνισμα».
 
Σημειώνεται πως το αγροτικό συνέδριο ξεκίνησε την Δευτέρα με διενέργεια σεμιναρίων και οι εργασίες του ολοκληρώθηκαν χθες Τρίτη.
 
Στέφανος Παπαπολυμέρου
papapolimerou@paseges.gr

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου