Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Άνοιξε η εφαρμογή για το πληρωμή ΦΠΑ μετά την είσπραξη


Στη διάθεση των φορολογούμενων βρίσκεται πλέον η ηλεκτρονική εφαρμογή για την δήλωση ένταξης των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ που επιτρέπει την πληρωμή του φόρου μόνο εφόσον αυτός έχει εισπραχθεί .
Οι φορολογούμενοι εισέρχονται στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και επιλέγουν την εφαρμογή. Θα πρέπει στη συνέχεια να εισαγάγουν τους κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet και εμφανίζεται μια οθόνη με τα βασικά στοιχεία τους, όπως είναι όνομα, αριθμός φορολογικού μητρώου και το σύνολο των ακαθάριστών εσόδων του  τελευταίου οικονομικού έτους. Υποβάλουν τη σχετική δήλωση ένταξης στο σύστημα και λαμβάνουν σχετικό αποδεικτικό.

Το νέο σύστημα που στοχεύει στα να βελτιώσει τη ρευστότητα στην αγορά θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
- επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια ακαθάριστα έσοδα έως 500.000 ευρώ θα μπορούν να ενταχθούν προαιρετικά σε αυτό.
- με τη δήλωση ένταξης στο σύστημα θα είναι υποχρεωμένες να παραμείνουν σε αυτό για τουλάχιστον ένα έτος.
- εφόσον επιλέξουν να ενταχθούν στο σύστημα θα έχουν το δικαίωμα να αποδώσουν τον ΦΠΑ των τιμολογίων που εκδίδουν στους πελάτες τους μόνο εφόσον τον εισπράξουν, δηλαδή όταν θα εξοφληθεί πραγματικά το τιμολόγιο.
-για την ένταξη στο σύστημα απαιτείται η τήρηση ειδικού βιβλίου καταχώρησης τιμολογίων τα οποία δεν έχουν εξοφληθεί.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου