Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ετοιμάζεται επιστροφή ΦΠΑ - εξπρές


Στο υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν έτοιμες διατάξεις που πρόκειται να κατατεθούν σύντομα στη Βουλή και προβλέπουν σειρά παρεμβάσεων για την επιτάχυνση των επιστροφών ΦΠΑ στις επιχειρήσεις.
Οι διατάξεις αυτές, μεταξύ άλλων προβλέπουν:
- την κατάργηση της αίτησης επιστροφής ΦΠΑ. Ο φορολογούμενος ή η επιχείρηση απλώς θα επιλέγει στην ηλεκτρονική φόρμα της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ αν επιθυμεί την επιστροφή του φόρου.
- η επιστροφή θα γίνεται εντός επτά ημερών στους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις (δεν έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις κλπ).
- την κατάργηση της συγκεντρωτικής κατάστασης ΦΠΑ. Με δεδομένο ότι ο ΥΠΟΙΚ γνωρίζει τα στοιχεία για τον ΦΠΑ από τις περιοδικές δηλώσεις που υποβάλουν οι φορολογούμενοι, δεν υπάρχει λόγος για την συνέχιση της υποβολής περιοδικών δηλώσεων.
- την αύξηση κατά ένα χρόνο, από τα τέσσερα στα πέντε χρόνια από την αποπεράτωση, της περιόδου για τον διακανονισμό του ΦΠΑ που αντιστοιχεί στις οικοδομές για τους επαγγελματίες κατασκευαστές.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου