Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Στο επίκεντρο οι συμφωνίες ελαιολάδου και κρασιού – Αύξηση της κίνησης της αγοράς


Πολλές και μεγάλες παραγγελίες εμφιαλωμένου κρασιού σε όλα τα είδη, τις ποικιλίες και τις εμπορικές ονομασίες κλείνονται το τελευταίο διάστημα με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, γεγονός που την κάνει πιο δυνατή και σίγουρη για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου: Τόσο στο κρασί όσο και στο λάδι, να μπορέσει με τη νέα παραγωγική περίοδο, να αρχίσει πλέον την πληρωμή των παραγωγών αυθημερόν, με την παράδοση των προϊόντων τους.
Για να βάλουν αυτό το στόχο οι συνεταιριστές και να είναι και σχετικά αισιόδοξοι ως προς την επίτευξή του, ποντάρουν και στην εκταμίευση των 17 εκατομμυρίων ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς οι διαδικασίες συνεχίζονται και είναι σε πολύ καλό δρόμο για να εισρεύσουν στα ταμεία της ΕΑΣΗ τα χρήματα και να γίνει, επιτέλους, ένα νέο και μεγάλο ξεκίνημα.
 
Μιλώντας στη «Ν.Κ.» χθες, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου Ανδρέας Στρατάκης τόνισε: «Εμείς πληρώνουμε ποσά που οφείλουμε στους εργαζόμενους και τους παραγωγούς μας, κάθε μέρα. Τις τελευταίες μέρες, ας πούμε, είχαμε χρήματα από πωλήσεις προϊόντων και τα καταβάλαμε στους εργαζομένους. Πληρώνουμε σιγά-σιγά τα οινοστάφυλα. Δηλαδή δε σταματάμε καθόλου. Πληρώνουμε κάθε μέρα. Και ούτε σταυρώνουμε τα χέρια».
 
Για το κρασί, ο κ. Στρατάκης τόνισε ότι «δεν έχουμε ανάγκη ούτε τους Κινέζους, ούτε τις αγορές του εξωτερικού. Ευτυχώς έχουμε μεγάλες παραγγελίες καθημερινά από πελάτες μας στην αγορά της Ελλάδας. Φυσικά, χρειαζόμαστε και τις εξαγωγές. Αλλά σε αυτή τη φάση είμαστε σε διαδικασία τροφοδοσίας της εσωτερικής αγοράς και ιδιαίτερα κατά το τελευταίο διάστημα. Κυρίως λόγω του τουρισμού, έχουν αυξηθεί κατά κόρον οι πωλήσεις των κρασιών της Ένωσης Ηρακλείου. Και αναφέρομαι σε όλα τα κρασιά. Και στα εμφιαλωμένα και στον ασκό»…
 
Αυθημερόν εξόφληση
 
Στο μεταξύ, ο κ. Στρατάκης μάς μιλάει για το μεγάλο στόχο της διοίκησης της ΕΑΣΗ. «Πρώτα απ” όλα εννοείται ότι το οινοποιείο στο κρασί και το τυποποιητήριο στο ελαιόλαδο θα ξαναλειτουργήσουν με τη νέα περίοδο. Άλλωστε, αν η οργάνωση δεν παρεμβαίνει στην αγορά των αγροτικών προϊόντων, δεν έχει πια και λόγο ύπαρξης. Από “κει και πέρα ο δικός μου στόχος και όλης της διοίκησης είναι και χρηματοοικονομικά ο παραγωγός να πληρώνεται αμέσως, αυθημερόν», λέει χαρακτηριστικά.
 
Ο συνεταιριστής μεταφέρει την εικόνα που έχει διαμορφώσει μέσα από τα στοιχεία που του έχουν δώσει οι γεωπόνοι της Ένωσης τόσο στα αμπέλια όσο και στο λάδι. «Η εικόνα φαίνεται πως είναι καλή. Και στα αμπέλια μας δηλαδή και στο ελαιόλαδο, όπου η παραγωγή αναμένεται ότι θα είναι μεγάλη».
 
www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου