Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Συναγερμός για τον καταρροϊκό πυρετό - Κοράκια τρώνε νεκρά πρόβατα



Δραματική είναι η κατάσταση στο νομό Αρκαδίας, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης κρουσμάτων του καταρροϊκού πυρετού σε κοπάδια. Μπροστά στην κατάσταση αυτή, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τρίπολης, κ. Δημήτρης Παυλής, συναντήθηκε με το σύλλογο των κτηνοτρόφων Αρκαδίας.
Ο κ. Παυλής τόνισε ότι αυτή η κατάσταση θα έχει αρνητική επίπτωση στη ζήτηση και στην πώληση του γάλακτος και του κρέατος, αλλά και στην τιμή του αρνιού τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, ενώ ακόμη υποστήριξε ότι "όλα έχουν μείνει στα λόγια" και ότι "μέχρι σήμερα το ποσό που έχει εξαγγελθεί από την περιφέρεια μένει στα χαρτιά". 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Αρκαδίας, Μάκης Μπαρουξής, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι "το χειρότερο πράγμα είναι ο πατέρας να θάβει τα παιδιά του και αυτό γίνεται με εμάς τώρα, γιατί τα πρόβατα είναι σαν παιδιά μας".

"Ό, τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι καθαρά κινήσεις δημαγωγίας και εντυπωσιασμού και βγαίνουν στα κανάλια κάποιοι, μιλούν, ενώ δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν την προβατίνα από το κριάρι" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρουξής.
Ραγδαία επέκταση της ασθένειας
Ο κ. Μπαρουξής υπογράμμισε πως η ασθένεια έχει επεκταθεί ραγδαία και οι αρμόδιοι κωφεύουν: " Το μόνο που κάνει η περιφέρεια είναι η ενημέρωση, φτάνει, ενημερωθήκαμε. Το δια ταύτα ποιό είναι;"

Τέλος, οι κατηνοτρόφοι πρότειναν, εφόσον υπάρχει το κονδύλι, να πάρει η περιφέρεια τα φάρμακα και με το μητρώο τους οι κτηνοτρόφοι να τα παραλαμβάνουν. "Μέχρι τώρα η ασθένεια από τον ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνεται, αλλά μας νοιάζει περισσότερο η αντιμετώπιση της" δήλωσαν οι κτηνοτρόφοι και πρόσθεσαν ότι μεγάλο πρόβλημα θα έχουμε το φθινόπωρο με τις τόσες αποβολές που θα έχουν τα πρόβατα.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου