Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

2.500 Κρητικά πρόβατα "ταξιδεύουν" για Λιβύη


2.500 χιλιάδες πρόβατα φορτώνονται, αυτήν τη στιγμή, σε πλοίο ειδικού τύπου με προορισμό λιμάνι της Λιβύης.
Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά εξαγωγική ενέργεια κρητικών προβάτων, μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι, αφού η πολεμική σκηνή που στήθηκε στην χώρα της Αφρικής κατέστρεψε μεγάλο κομμάτι του ζωικού κεφαλαίου.

Το κρητικό πρόβατο, να σημειωθεί όπως τονίζουν ειδικοί, είναι το πιο συγγενικό με αυτά που εκτρέφονται στη χώρα της Λιβύης.

Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει αύριο και 60 κτηνοτρόφοι του νησιού μας δηλώνουν ικανοποιημένοι αλλά και αισιόδοξοι για την εξαγωγική "πόρτα" που έχει ανοίξει ανάμεσα στους 2 τόπους.

"Τη στιγμή που οι εξαγωγικοί δείκτες της χώρας μας, δυστυχώς, παρουσιάζουν κάμψη, μια τέτοια ενέργεια μας γεμίζει με αισιοδοξία", δήλωσαν αποκλειστικά στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του ΟΛΗ και ο ναυλωτής εξαγωγέας.

"Από τη μεριά μας", σημείωσε ο κ. Μπρας, "κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια και να στηρίξουμε την τοπική οικονομία και τους Κρήτες κτηνοτρόφους."

Το πλοίο που θα φιλοξενήσει τα ζώα στο ταξίδι τους στη Λιβύη είναι ένα ειδικού τύπου πλοίο, κατασκευασμένο με προδιαγραφές που απαιτούνται για μια τέτοια χρήση.

 ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου