Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Το φεστιβάλ «Μελιτζάzz» επιστρέφει τον Ιούλιο στο Λεωνίδιο


Το φεστιβάλ «Μελιτζάzz» επιστρέφει τον Ιούλιο στο Λεωνίδιο

Μουσικές και χοροί μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις από την τοπική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία
Από τις 3 έως και τις 6 Ιουλίου, στην πρωτεύουσας της Τσακωνιάς, το Λεωνίδιο, θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ «Μελιτζάzz». Μια πολύχρωμη, πολυεθνική συνεύρεση πολιτισμών, με στόχο την ανάδειξη της  τσακώνικης μελιτζάνας Λεωνιδίου με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.

Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και σεφ, μεταφέρουν την ατμόσφαιρα των τόπων τους, συνεισφέροντας στη γιορτή με μουσική, χορό, πολιτισμό και γεύσεις με πολύ ιδιαίτερη jazz αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο η τσακώνικη μελιτζάνα, είτε μαγειρεμένη είτε ως γλυκό μελιτζανάκι, στο μοναδικό οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ.

Διάσπαρτες εκδηλώσεις απλώνονται στα σοκάκια, τις πλατείες και τα πυργόσπιτα του παραδοσιακού γραφικού οικισμού του Λεωνιδίου, συναυλιακές σκηνές δρόμου στήνονται σε όλη την πόλη, οι δρόμοι μετατρέπονται σε open air bar και το street food αποκτά άλλη διάσταση, όπου μουσικές και χοροί μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις από την τοπική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.

Το Λεωνίδιο και η Τσακωνιά γιορτάζουν προβάλλοντας τις σπάνιες ιδιότητές τους, την τσακώνικη γλώσσα με τα θεμέλιά της στη δωρική διάλεκτο, τον τσακώνικο χορό με τις ρίζες του στους μύθους του Απόλλωνα, την τοπική παράδοση και φιλοξενία, αλλά και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον. Η θεματολογία του φεστιβάλ, εμπνεόμενη από τους φιλοξενούμενους τόπους, περιλαμβάνει τα πάντα. Μέχρι και το 2013 είχαμε από ρεμπέτικο, oriental, flamenco και σέρβικα χάλκινα, μέχρι gypsy swing, jazz, βαλκανικά, κυπριακά, ταραντέλα, οπερέτα και πολλά άλλα.

Φέτος, η εξωστρεφής τσακώνικη μελιτζάνα ταξιδεύει μακριά, στη Λατινική Αμερική. Επισκέπτεται τις πατρίδες των πολύ καλών της φίλων, της πατάτας από το Περού και της τομάτας από το Μεξικό, που τα λένε συχνά στο μπριάμ, το τουρλού, τον μουσακά, τις σάλτσες. Και μαζί τους συναντά και άλλους λατινοαμερικανούς φίλους, όπως το καλαμπόκι, το κακάο, τη σοκολάτα και τον καφέ.

Η τσακώνικη μελιτζάνα φέρνει φέτος στο Λεωνίδιο, πολλά πράγματα από τη Λατινική Αμερική, στο οπωροχορευτικό και γαστρονομικό φεστιβάλ. Το αργεντίνικο tango, την κουβανέζικη salsa, τη βραζιλιάνικη samba, capoeira και maculele, latin των Άνδεων, παραδοσιακούς χορούς της Τσακωνιάς αλλά και της Λατινικής Αμερικής, jazz και latin jazz, κινηματογραφικές ταινίες, μαθήματα χορού tango και σαμπαθεραπείας, εκθέσεις γελοιογραφίας, φωτογραφίας, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και προϊόντων, γεύσεις και γαστρονομία, αλλά και παιδικές δραστηριότητες.

Το μελιτζάzz ανοίγεται στον κόσμο, παραμένοντας ένα θεματικό φεστιβάλ που εξερευνά μουσικές, χορούς, πολιτισμούς και γεύσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου, μέσα στα σοκάκια του Λεωνιδίου και αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς την πανέμορφη Τσακωνιά, τα προϊόντα της και τον πολιτισμό της.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου