Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Νεκρά ψάρια στον ποταμό ΚαλαμάΝεκρά ψάρια εντοπίστηκαν χθες στον πολύπαθο ποταμό Καλαμά, από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κατήγγειλαν το γεγονός στις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Ηπείρου και εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους.

Παράλληλα, ζήτησαν να γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις, έτσι ώστε να εντοπιστεί η πιθανή εστία μόλυνσης του ποταμού και να λυθεί άμεσα το θέμα. Μάλιστα, χθες το μεσημέρι μέλη της κίνησης «Καθαρός Καλαμάς», πήραν δείγματα από την περιοχή που ο ποταμός συναντά ένα παραπόταμο του στο Σουλόπουλο Ιωαννίνων και τα παρέδωσαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως αναφέρει το epirusgate.blogspot.gr.
Να σημειωθεί πως τα περισσότερα ψάρια, ήταν πέστροφες νεαρής ηλικίας. Οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι πρόκειται για ασυνείδητους που διοχετεύουν λύματα στο ποτάμι. Οι μετρήσεις που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν δείξει πως οι πιέσεις που δέχεται το ποτάμι, μεταξύ αυτών και από διάφορες βιομηχανίες είναι πολλές. Τα επίπεδα των αμμωνιακών και των νιτρικών είναι σαφώς αυξημένα και ξεπερνούν τα όρια που έχουν τεθεί για τη διαβίωση των ψαριών.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr