Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ένα μπουκάλι κρασί την ημέρα δεν κάνει κακό


Ο Φινλανδός Καθηγητής Kari Poikolainen, πρώην μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και συνταξιοδοτηθείς διευθυντής ερευνών στο Ίδρυμα Μελετών για το Αλκοόλ στο Ελσίνκι θέτει σε αμφισβήτηση την επιστημονικότητα πολλών εθνικών συστάσεων για την ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ θεωρώντας τις περισσότερες από αυτές αρκετά αυστηρές και περιοριστικές, και υποστηρίζει ότι ένα μπουκάλικρασί την ημέρα δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο κακό όσο μπορεί να πιστεύουμε.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας υποστηρίζει ότι η κατανάλωση αλκοόλ γίνεται επιβλαβής μόνο ότανυπερβαίνουμε τις 13 μονάδες αλκοόλ την ημέρα -ένα μπουκάλι κρασί περιέχει τυπικά περίπου 10 μονάδες, οπότε είναι μέσα στα ασφαλή όρια.

Πιστεύει ακόμα ότι η μέτρια κατανάλωση, που μπορεί να υπερβαίνει τις συστάσεις που έχουν θεσπίσει οι Κυβερνήσεις για την ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ,μπορεί στην πραγματικότητα να αποδειχθεί πιο ωφέλιμη για την υγεία σε σχέση με την πλήρη αποχή σε ορισμένες περιπτώσεις. Για να καταλήξει στα συμπεράσματα αυτά, ο Δρ Kari Poikolainen ανέλυσε τα ευρήματα δεκαετιώνερευνών σχετικά με τις επιπτώσεις του αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως αναφέρει σε πρόσφατησυνέντευξή του στη βρετανική Daily Mail όπου μιλά και για το βιβλίο του με πρωτότυπο τίτλο “Perfect Drinkingand Its Enemies” που είδε το φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο. Μάλιστα, στο οπισθόφυλλο ο ειδικός σε θέματα αλκοόλ παροτρύνει τους αναγνώστες να προστατεύονται από τον ηθικό πανικό, και τον έστω και καλώς εννοούμενο πατερναλισμό που επιδεικνύουν τα «κράτη-νταντάδες».

ΠΗΓΗ :ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου