Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Στην Αθήνα σήμερα οι πανευρωπαϊκές αγροτικές οργανώσεις

Στην Αθήνα σήμερα οι πανευρωπαϊκές αγροτικές οργανώσεις


Εν όψει του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας την Τρίτη 6 Μαΐου, στο Ζάππειο, καθώς και των επικείμενων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι ενώσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα καλούν τα τρία θεσμικά όργανα της Ε.Ε. να συνεργαστούν με στόχο την προώθηση της καινοτομίας στον τομέα του γεωργικού επισιτιστικού τομέα.
Στόχος είναι, μέσω καλύτερης και εξυπνότερης χάραξης πολιτικής σε μια ενισχυμένη κοινή αγορά, να συμβάλλουν στην βιωσιμότητα του τομέα, στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα των πόρων.

Στα πλαίσια της έκκλησης και πριν από την άτυπη σύνοδο των υπουργών, σήμερα 5 Μαΐου στο ξενοδοχείο Divani Caravel από τις 16:00 έως τις 17:00, μια ομάδα από 11 ενώσεις που εκπροσωπούν την ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα αγροδιατροφικών προϊόντων θα παρουσιάσει αυτό το κοινό όραμα. Οι γεωργοί της ΕΕ, εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού τομέα τροφίμων και ποτών, καθώς και των γεωργικών βιομηχανιών και του εμπορίου γεωργικών προϊόντων, θα βρεθούν ενωμένοι σε μια πρόσκληση για μια πιο σύγχρονη ατζέντα της πολιτικής της ΕΕ, που τοποθετεί την προώθηση της καινοτομίας στον πυρήνα της, προκειμένου να διατηρήσει μια ασφαλή, υψηλής ποιότητας και οικονομικά προσιτή παραγωγή τροφίμων και τις συνακόλουθες επιλογές για τους καταναλωτές.

Στην εν λόγω συνέντευξη, μεταξύ άλλων θα παραστούν ο γενικός Γραμματέας των κεντρικών αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων Copa-Cogeca, κ. Pekka Pesonen, και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού οργανισμού εμπόρων δημητριακών και ελαιούχων σπόρων COCERAL, κ Paul della Tolla.


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου