Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Να καταβληθούν άμεσα τα ποσά που δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι, ζητά ο ΣΕΚ

Να καταβληθούν άμεσα  τα ποσά  που δικαιούνται  οι κτηνοτρόφοι, ζητά ο ΣΕΚ


Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα αφού έχει καθυστερήσει σημαντικά και αδικαιολόγητα η καταβολή τόσο της ειδικής στήριξης του άρθρου 68 για τον τομέα αιγοπρόβειου κρέατος όσο και της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας.
Υπενθυμίζεται ότι από τα αρμόδια Υπουργεία είχε γίνει γνωστό ότι οι παραπάνω πληρωμές θα πραγματοποιηθούν μετά το Πάσχα,  ωστόσο οι ημέρες περνούν και οι πληρωμές δεν έχουν πραγματοποιηθεί.


«Η κατάσταση στο χώρο της κτηνοτροφίας έχει φτάσει πια  στο απροχώρητο. Η έλλειψη ρευστότητας  και η υπερχρέωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων έχουν εξαντλήσει τις οικονομικές αντοχές των κτηνοτρόφων. Σημειώνεται ότι  οι κτηνοτρόφοι περίμεναν  τα  ποσά αυτά,  όπως και άλλες χρονιές, για να καλύψουν καθημερινές τους ανάγκες, να αγοράσουν ζωοτροφές και να σπείρουν τα χωράφια τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:


«Ζητάμε από την κυβέρνηση, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η κτηνοτροφία και στα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι,  να προχωρήσει  στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου  να γίνει  άμεσα η καταβολή  της  επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου και του άρθρου 68 για το αιγοπρόβειο κρέας».

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου