Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

"Μείωση φορολογίας για αγροτικές εξαγωγικές επιχειρήσεις"


Άκρως εποικοδομητική ήταν η περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε περιοχές του νομού Μεσσηνίας, τόσο στην πρωτεύουσα Καλαμάτα, όσο και στην περιφέρεια.
Ο Γιώργος Ανέστης συναντήθηκε με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα ενώ επισκέφθηκε παραγωγικές μονάδες του νομού, αλλά και αγρούς με πατάτες, όπου και συναντήθηκε με πατατοπαραγωγούς, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματά τους και όχι μόνον.

Σε δηλώσεις του με αφορμή την επίσκεψη τόνισε πως: «σύμφωνα με τη θεσμοθέτηση του Μητρώου Έμπορων στο Νόμο 4235 οποιοσδήποτε θέλει να κάνει εμπόριο θα πρέπει να εγγράφεται στο Μητρώο Εμπόρων. Θα πρέπει να εκδίδει εγγυητικές επιστολές και αν σε ένα μήνα από την έκδοση του τιμολογίου δεν πληρώνει τα οφειλόμενα στους παραγωγούς θα δίνεται η δυνατότητα καταγγελίας από τη πλευρά του αγρότη με αποτέλεσμα να εκπίπτει η εγγυητική και να πληρώνεται άμεσα με περαιτέρω ποινές για τους εμπόρους. Πρόκειται για εναρμονισμό με την κοινοτική νομοθεσία έστω και καθυστερημένα διορθώνοντας στρεβλώσεις του παρελθόντος».

Παράλληλα, ο Γιώργος Ανέστης δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στη βούληση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για μείωση του φορολογικού συντελεστή στις επιχειρήσεις και ιδίως όσες είναι εξαγωγικές, αλλά και στην προσπάθεια τόνωσης της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου