Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Παρέμβαση ΣΕΚ για τα δάνεια των κτηνοτρόφων

Παρέμβαση ΣΕΚ για τα δάνεια των κτηνοτρόφων


Άμεση ανάκληση όλων των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων και των κόκκινων δανείων της πρώην ΑΤΕ, που έχουν σταλεί και στέλνονται για είσπραξη στο Δημόσιο Ταμείο καθώς επίσης ρύθμιση των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων και των κόκκινων δανείων της πρώην ΑΤΕ για 20 χρόνια με χαμηλό επιτόκιο και 3ετή περίοδο χάριτος, ζητά ο πρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Τάκης Πεβερέτος, με επιστολή από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Ολόκληρη η επιστολή του ΣΕΚ
                                     

Προς τον                                                                                          Αθήνα, 16.4.2014     
Υπουργό Οικονομικών                                                                   Αρ.Πρωτ.: 64                                       κ. Γ. Στουρνάρα
                                                                                               




Θέμα: : Εγγυημένα  από το  Ελληνικό Δημόσιο  δάνεια  και  κόκκινα  δάνεια  της  πρώην  ΑΤΕ

Κύριε Υπουργέ,

Σε απάντηση της με αριθ. πρωτ.  2/10439/0025- 14.3.2014  επιστολής σας - και στο αίτημα του  ΣΕΚ   για άμεση ανάκληση  των  εγγυημένων  από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων  αλλά και των  κόκκινων δανείων  της πρώην ΑΤΕ, που αποστέλλονται  για είσπραξη στη  Δ.Ο.Υ. και  ακολούθως η ρύθμισή τους, όχι μόνο  δεν μας βρίσκει σύμφωνους αλλά  διαπιστώνουμε ότι με  υπεκφυγές αρνείται το Υπουργείο να   σώσει την Ελληνική  κτηνοτροφία.

Αυτό που εμείς γνωρίζουμε και έχει γραφεί στον τύπο είναι ότι έγιναν διαγραφές οφειλών σε διάφορους φορείς αλλά όταν πρόκειται για την κτηνοτροφία, την παραγωγική μηχανή της χώρας που κινδυνεύει σήμερα και απειλείται στην κυριολεξία με οικονομικό αφανισμό, δεν μπορεί να γίνει ρύθμιση αλλά να συρθούν οι κτηνοτρόφοι στις φυλακές και να σταματήσουν να παράγουν.

Σε συνάντηση που είχαμε με τον ειδικό εκκαθαριστή της  ΑΤΕ  μας πληροφόρησε  ότι δεν μπορεί να διευθετήσει το ζήτημα, αν δεν υπάρξει  σχετική Υπουργική Απόφαση.
Ο ΣΕΚ δηλώνει  κατηγορηματικά  ότι ο μόνος τρόπος να σωθεί η κτηνοτροφία και  να μπει ένα τέλος στην πλήρη απόγνωση  στην οποία βρίσκονται σήμερα χιλιάδες κτηνοτρόφοι είναι:

·        Η άμεση ανάκληση όλων των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων και των κόκκινων δανείων της πρώην ΑΤΕ, που έχουν σταλεί και στέλνονται για είσπραξη στο Δημόσιο Ταμείο.
·        Ακολούθως ρύθμιση των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων και των κόκκινων δανείων της πρώην ΑΤΕ για 20 χρόνια με χαμηλό επιτόκιο και 3ετή περίοδο χάριτος.






Στην παρούσα τουλάχιστον φάση  και μέχρι να ρυθμιστεί νομοθετικά  η ως άνω μόνη λύση, το ελάχιστο που θα μπορούσε  να πράξει το Υπουργείο  Οικονομικών είναι η άμεση ανάκληση όλων των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δάνειων αλλά και των κόκκινων δάνειων της πρώην ΑΤΕ που στάλθηκαν ή  στέλνονται για είσπραξη στο Δημόσιο Ταμείο, την οποία και αναμένουμε άμεσα.



Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΣΕΚ


Παναγιώτης Πεβερέτος


.





Κοινοποίηση: 
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Χ. Σταϊκούρα
Υφυπουργό Οικονομικών κο Γ. Μαυραγάνη
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κο Α. Τσαυτάρη
Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κο Θ. Λεονταρίδη

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου