Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Αφιερωμένη στην δημιουργία τράπεζας παραδοσιακών σπόρων η 3η Εαρινή Γιορτή της Φύσης

Αφιερωμένη στην δημιουργία τράπεζας παραδοσιακών σπόρων η 3η Εαρινή Γιορτή της Φύσης


Στην ανάγκη για δημιουργία τράπεζας παραδοσιακών σπόρων για διάσωση, διάδοση και ανταλλαγή τους αφιερώνεται η 3η Εαρινή Γιορτή της Φύσης που διοργανώνει το διήμερο 3 και 4 Μαϊου 2014 η ΟικόΣφαιρα (κίνηση για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, τη ΛΔ ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Ε.Π.Κ.Α.) και την ΑΝΚΑ – Τμήμα Europe Direct.
Με επίκεντρο των εκδηλώσεων τον υπαίθριο και εσωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να αναδείξουν τη σπουδαιότητα των παραδοσιακών σπόρων που απειλούνται με αφανισμό. Τα συμφέροντα των πολυεθνικών έχουν ήδη προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές με τη συρρίκνωση της βιοποικιλότητας σε όλο τον πλανήτη, γι ΄ αυτό και η ανάγκη να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε το περιβάλλον και τη φύση προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ.

Στην προσπάθεια αυτή, η Οργανωτική Επιτροπή της 3ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης, καλεί και παρακαλεί  τους πολίτες εκείνους που διατηρούν σπόρο από παραδοσιακές  δικές τους ποικιλίες, να φέρουν μια μικρή ποσότητα για να διακινηθεί και να μοιραστεί σε νέους καλλιεργητές.

Η ανάγκη για δημιουργία τράπεζας σπόρων θα είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν και την ημερίδα η οποία θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 3 Μαϊου και έχει  ως τίτλο «Πέρα από συμβατικές πρακτικές και κοντά στο χώρο της εναλλακτικής γεωργίας και ιατρικής».

Το πρόγραμμα του διημέρου θα περιλαμβάνει πολλές ακόμη εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως ομιλίες, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρια, προβολή ταινίας και διαφανειών, αλλά και μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα.

Οι προετοιμασίες για τη φετινή διοργάνωση συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ κατά την τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, υπο την προεδρία του δημοτικού συμβούλου κ. Λάμπρου Τσιούκη, ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Στόχος της Εαρινής Γιορτής της Φύσης, που αποτελεί μία από τις πέντε κύριες δράσεις της ΟικόΣφαιρας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον καθώς και η ανάδειξη ενός νέου τρόπου ζωής.

Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 6976017907, e-mail:info@oikosfaira.gr ιστοσελίδα:www.oikosfaira.gr


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ