Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Να μην ψηφίσουν την απαράδεκτη συμφωνία για το γάλα, καλεί τους βουλευτές ο ΣΕΚ

Να μην ψηφίσουν την απαράδεκτη συμφωνία για το γάλα, καλεί τους βουλευτές ο ΣΕΚ


"Σας καλούμε να μην συμφωνήσετε και να μην ψηφίσετε μια απαράδεκτη συμφωνία που θα οδηγήσει στην καταστροφή της ελληνικής αγελαδοτροφίας και στις αθρόες εισαγωγές γάλακτος που θα οδηγήσουν σε δραματική αύξηση του ελλείμματος στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο. Σας καλούμε να προστατέψετε τον Έλληνα καταναλωτή", επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΚ, Παν. Πεβερέτος, σε ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές.
Αναλυτικά η επιστολή του ΣΕΚ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τους εκπροσώπους του Ελληνικού ΚοινοβουλίουΚυρίες, κύριοι βουλευτές,

Γνωρίζετε  τι  συμβαίνει με το  φρέσκο γάλα, ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τη συμφωνία της Τρόικας με την Κυβέρνηση. Σας είχαμε  άλλωστε αποστείλει  ανοιχτή επιστολή  όπου  περιγράφαμε αναλυτικά  την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική αγελαδοτροφία, τις επιπτώσεις που θα έχει η επιμήκυνση της ζωής του φρέσκου γάλακτος στον κλάδο, στη συνολική οικονομία  της χώρας και στον Έλληνα καταναλωτή.  

Γνωρίζετε  επίσης ότι η Κυβέρνηση, με βάση τα δημοσιεύματα, υπέκυψε στην  πίεση των ισχυρών συμφερόντων ( εισαγωγέων – πολυεθνικών) στον τομέα του αγελαδινού γάλακτος και συμφώνησε να αυξήσει τις ημέρες ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 11 ημέρες από τις 5 που  είναι σήμερα.

Τις συνέπειες τις γνωρίζετε όλοι:

-          Θα οδηγήσει σε αθρόες εισαγωγές  υποβαθμισμένης ποιότητας γάλακτος, καταφέρνοντας ένα ακόμα πλήγμα στο ήδη επιβαρυμένο σήμερα  με 2 δις € ελλειμματικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

-          Θα αποτελέσει θανατηφόρο  χτύπημα όχι μόνο για την ελληνική γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία αλλά και για την γαλακτοβιομηχανία παραγωγής φρέσκου ελληνικού  γάλακτος. 

-          Οι  Έλληνες   καταναλωτές καλούνται να καταναλώσουν, έστω με μικρή μείωση της τιμής που αμφισβητείται και αυτό, γάλα  υποβαθμισμένο, εισαγόμενο, αγνώστου προέλευσης, αφού πρόσφατα έχει αφαιρεθεί η υποχρέωση αναγραφής της χώρας προέλευσης.  

-          Οι 100.000  περίπου απασχολούμενοι άμεσα ή έμμεσα με τον τομέα της αγελαδοτροφίας (παραγωγή, εμφιάλωση, διακίνηση γάλακτος) θα έχουν να αντιμετωπίσουν  έντονο το φάσμα της ανεργίας και την απαξίωση τεράστιων επενδύσεων που έχουν γίνει στον τομέα.

Σε ότι αφορά το φρέσκο γάλα μιας ημέρας μόνο τοπικές κοινωνίες μπορούν να τροφοδοτηθούν και όχι μεγάλα αστικά κέντρα. Εξάλλου  και σήμερα αυτό μπορούσε να γίνει αφού, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 113/1999, καθορίζεται ότι η διάρκεια συντήρησης  του φρέσκου γάλακτος  δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5 ημέρες.

Είναι πια στη δικής σας ευθύνη να μην επιτρέψετε να καταστραφεί η ελληνική  αγελαδοτροφία, να μην επιτρέψετε οι Έλληνες καταναλωτές να καταναλώνουν γάλα υποβαθμισμένης ποιότητας που θα ονομάζεται φρέσκο και  θα αντέχει υποτίθεται 11 ημέρες.

Σας καλούμε να  μην  συμφωνήσετε  και να μην ψηφίσετε μια απαράδεκτη συμφωνία  που θα οδηγήσει στην  καταστροφή της ελληνικής  αγελαδοτροφίας  και στις αθρόες εισαγωγές γάλακτος που θα οδηγήσουν σε δραματική αύξηση του ελλείμματος στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο. Σας καλούμε  να προστατέψετε  τον Έλληνα καταναλωτή.
Ο Πρόεδρος του
Συνδέσμου Ελληνικής ΚτηνοτροφίαςΠεβερέτος Παναγιώτης