Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 2 Απριλίου, ετοιμάζουν οι παράκτιοι αλιείς

Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών ανακοίνωσε τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου, την Τετάρτη 2 Απριλίου, και ώρα 10:00 πμ, στην πλατεία Κοτζιά, στην Αθήνα.
Αναλυτικά το σχετικό κάλεσμα έχει ως εξής:

"Ανακοίνωση προς συναδέλφους αλιείς:

Μέσα στην σημερινή οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, μέσα στις συνθήκες κρίσης και ύφεσης που η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, η πώληση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και η εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας αποτελούν κυρίαρχη πολιτική της κυβέρνηση της υποτέλειας, ο αλιευτικός κλάδος της χώρας μας κινδυνεύει άμεσα με κατάρρευση.

Το Υπαα&Τ, πιστός υπηρέτης της κυβέρνησης η οποία λειτουργεί ως υπάλληλος της Τρόικας του ΔΝΤ προχωράει σε αποφάσεις που αποσυνθέτουν τον κοινωνικό ιστό των παράκτιων περιοχών, επιχειρώντας τον αφανισμό της παράκτιας αλιείας και οδηγώντας ταυτόχρονα σε οικονομικό αδιέξοδο τους παράκτιους αλιείς μέσα από μια ανύπαρκτη στρατηγική με αδέξιους χειρισμούς και με αποποίηση ευθυνών.

Η κατάργηση της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδος και των Ομοσπονδιών με τον φασιστικό νόμο 4015/2011

Η απαγόρευση της αλιείας του μπακαλιάρου με δίχτυα και παραγάδια

Η τρομοκρατία των αλιέων με ελέγχους που αφορούν τις ιπποδυνάμεις και τις χωρητικότητες των σκαφών

Η κατάργηση της αλιείας του ερυθρού τόνου

Η άρνηση των συναρμόδιων Υπουργείων να υπογράψουν το ΠΔ για τον αλιευτικό τουρισμό

Και η υποχρεωτική ασφάλιση όλων των μελών των οικογενειών των ψαράδων από την ώρα που επιβαίνουν στο σκάφος υποχρεωτικά στον ΟΓΑ αποτελούν την αιχμή του δόρατος της επίθεσης της εξαρτημένης κυβέρνησης κατά του κλάδου των αλιέων.

Προχωρούμε σε αγωνιστικό διεκδικητικό και μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην πλατεία Κοτζιά, την Τετάρτη 02/04/2014 και ώρα 10:00 π.μ.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ"

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ