Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τον Απρίλιο ξεκινά η ένταξη 120.000 αγροτών στο νυκτερινό τιμολόγιο ρεύματος


Τον ερχόμενο Απρίλιο αναμένεται να αρχίσει η υποβολή αιτήσεων αγροτών για αλλαγή στους μετρητές ηλεκτρικούς ρεύματος, από χαμηλής τάσης σε τριφασικούς πολυζωνικούς ώστε να ενταχθούν στο φθηνότερο νυκτερινό τιμολόγιο ρεύματος.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Α. Τσαυτάρης, από το Βήμα της βουλής, την Δευτέρα 10 Μαρτίου, κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης της ΔΗΜ.ΑΡ σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα, αυτή την στιγμή υπάρχουν γύρω στους διακόσιους επτά χιλιάδες αγρότες πελάτες της ΔΕΗ.

Απ’ αυτούς γίνεται η αρχή από τους πρώτους πεντακόσιους που είναι της μέσης τάσης, οι οποίοι έχουν βάλει ήδη τηλεμετρούμενο μετρητή και μπορούν να καταναλώσουν νυχτερινό τιμολόγιο. Επίσης, άλλες δεκαοκτώ χιλιάδες είναι επίσης χαμηλής τάσης, αλλά είναι μεγάλης ισχύος. Όπως τόνισε ο υπουργός, αυτές οι δυο κατηγορίες μπορεί να φαίνονται μικρές, ολιγάριθμες, αλλά καταναλώνουν το 43% του ρεύματος στη γεωργία. Επομένως, δεν είναι λίγο το ποσό που καταναλώνουν, γι’ αυτό και δόθηκε προτεραιότητα σ’ αυτές τις δυο κατηγορίες.

Για τους υπόλοιπους εκατόν είκοσι χιλιάδες, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο ΠΕΚΑ έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα αναθέσει στη ΔΕΔΔΗΕ την αγορά άλλων εκατό χιλιάδων κατ’ αρχήν τριφασικών πολυζωνικών μετρητών.

Τον Απρίλιο θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων των αγροτών για αλλαγή στους μετρητές τους. Οι πρώτοι μετρητές θα αρχίσουν να εγκαθίστανται τον Ιούνιο του 2014 και με τον τρόπο ο υπουργός πιστεύει ότι από τον Οκτώβριο θα έχουν ξεπεράσει ήδη τους είκοσι χιλιάδες μετρητές και μέσα στο 2015 ευελπιστεί ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.



ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου