Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Στα χέρια του ΥΠΑΑΤ το πόρισμα για τη βελτίωση του ΕΛΓΑ

 
Στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκεται το πόρισμα των ομάδων εργασίας του ΕΛΓΑ που συστάθηκαν για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του, όπως ανέφερε στο paseges.gr ο αντιπρόεδρος του οργανισμού κ. Αργύρης Μποτός.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μία αναλογιστική μελέτη, για καθαρά τυπικούς λόγους, αλλά πλέον είναι θέμα πολιτικών αποφάσεων για τις προτεινόμενες αλλαγές, οι οποίες ουσιαστικά αφορούν τον νόμο 3877/2010 και μπορούν να κατατεθούν εμβόλιμα σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου κατά την προσεχή περίοδο.

Τα ουσιαστικά ζητήματα αφορούν την επέκταση των ασφαλιστικών καλύψεων σε αίτια όπως η ξηρασία, η καθίζηση, η κατολίσθηση και οι πυρκαγιές για την φυτική παραγωγή, η θεσμική επαναφορά των κρατικών αποζημιώσεων στον ΕΛΓΑ, η κατάργηση του ανωτάτου ορίου αποζημιώσεων των 70.000 ευρώ και κατά συνέπεια του αντίστοιχου ασφαλιστικού ορίου των 3.500 ευρώ, η απάλειψη επικαλυπτόμενων διατάξεων, κ. ά.

Επίσης ο κ. Μποτός αναφέρθηκε και στο θέμα της επίσπευσης της διαδικασίας καταβολής των αποζημιώσεων τονίζοντας ότι η διοίκηση του ΕΛΓΑ θεωρεί πολύ κρίσιμης σημασίας ζήτημα, να ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων του ΟΣΔΕ και οι Δηλώσεις Εκτροφής και Καλλιέργειας, μέσα σε πολύ συγκεκριμένες προθεσμίες, ώστε να αποδίδονται αντίστοιχα γρήγορα και οι αποζημιώσεις. Επίσης στόχος είναι και η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των υπηρεσιών του οργανισμού, των αγροτών και όλων των εμπλεκομένων άλλων φορέων.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου