Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Χαρακόπουλος: «Αν η, θεωρούμενη ως, περιορισμένη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος ευθύνεται για την υψηλή τιμή του στο ράφι, τότε γιατί το «μακράς διάρκειας» γάλα είναι πιο ακριβό από το φρέσκο;

 
Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, που προτάθηκε πρόσφατα σε έκθεση του ΟΟΣΑ, ο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαρακόπουλος δήλωσε τα εξής:
«Αν η, θεωρούμενη ως, περιορισμένη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος ευθύνεται για την υψηλή τιμή του στο ράφι, τότε γιατί το «μακράς διάρκειας» γάλα είναι πιο ακριβό από το φρέσκο; Στο ερώτημα αυτό η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν δίνει απάντηση. Στην καλύτερη περίπτωση ένα ανάλογο μέτρο θα προκαλέσει μια μικρή μείωση της τάξεως του 5%, λόγω του περιορισμού των επιστροφών των ληγμένων προϊόντων. Σε μια τετραμελή δηλαδή οικογένεια, που καταναλώνει ημερησίως 1 λίτρο γάλα, η μηνιαία εξοικονόμηση θα είναι μόλις 1,5 ευρώ.

Το βέβαιο, όμως, είναι ότι η επιμήκυνση θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική αγελαδοτροφία, κι αυτό είναι κάτι που και η έκθεση του ΟΟΣΑ αναγνωρίζει. Γι' αυτό οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις όποιες αποφάσεις».

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου