Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΕΑΣ Βόλου:Πρίμ στο καλαμπόκι και το γάλα.



Για το γεγονός ότι, αφού εκτιμηθούν τα οικονομικά αποτελέσματα της ΕΑΣ Βόλου για το 2013, θα ανακοινωθεί στον αγροτικό κόσμο το αγροτικό προϊόν που θα πριμοδοτηθεί, ενημέρωσε τα μέλη της ΓΣ της Ένωσης ο Πρόεδρός της, Νικήτας Πρίντζος.
Σύμφωνα με τον κο Πρίντζο, θα δοθεί στο καλαμπόκι συμπληρωματική τιμή 2 λεπτών στους παραγωγούς που παρέδωσαν το προϊόν τους στην ΕΑΣ Βόλου, καθώς φέτος, η τιμή του καλαμποκιού ήταν χαμηλή. Έτσι, η τελική τιμή του καλαμποκιού, θα ανέλθει στα 17 λεπτά το κιλό, ενώ η συμπληρωματική αυτή τιμή, θα δοθεί στους παραγωγούς στο τέλος του Δεκέμβρη. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου αποφάσισε, να δώσει στους εργαζόμενους της Ένωσης, 500 ευρώ επιπλέον του μισθού τους, από τα οποία, τα 200 ευρώ έχουν ήδη δοθεί.

Από 1/12/13, αποφασίστηκε να δοθούν επιπλέον 2 λεπτά και στην ήδη ισχύουσα τιμή του πρόβειου γάλακτος.

Ο κος Πρίντζος, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΑΘ. Τσαυτάρη, τον ΓΓ, Μόσχο Κορασίδη και τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκο, ανακοίνωσε, πως τακτοποιήθηκε το θέμα των κτηνοτρόφων του Αλμυρού, που αφορούσε τους ελλειμματικούς βοσκοτόπους.

Επιπλέον, ο κος Πρίντζος συναντήθηκε με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και συζήτησε το θέμα της χρηματοδότησης του αγροτικού κόσμου εκ μέρους της Τράπεζας, καθώς και το θέμα του ΟΣΔΕ.


Συζητήθηκε επιπλέον, η πρόταση της ΕΑΣ Βόλου για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων της ΕΑΣ Λάρισας, που αφορούν εκκοκκιστήρια, αποθηκευτικούς χώρους, σιλό κλπ. Τέλος, ο κος Πρίντζος, συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Καραμίχα, όπου συζητήθηκε επίσης το θέμα του ΟΣΔΕ, καθώς και άλλων θεμάτων που αφορούν τον αγροτικό κόσμο.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου