Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τα προβλήματα του ΟΓΑ και των ασφαλισμένων του έθεσαν στον διοικητή του Οργανισμού 15 βουλευτές της ΝΔ.

Συνάντηση Ξεν. Βεργίνη με βουλευτές της ΝΔ

Τα προβλήματα του ΟΓΑ και των ασφαλισμένων του έθεσαν στον διοικητή του Οργανισμού 15 βουλευτές της ΝΔ.
Οι 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκαν την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου με τον διοικητή του ΟΓΑ Ξενοφώντα Βεργίνη, προκειμένου να τεθούν θέματα και προβλήματα που απασχολούν τις αγροτικές περιφέρειες, τους ασφαλισμένους αγρότες και τους ανασφάλιστους υπερήλικες. Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές της ΝΔ έθεσαν τα παρακάτω θέματα:
1. To ζήτημα που έχει ανακύψει με τους ανασφάλιστους υπερήλικες
2. Το πρόβλημα σχετικά με ασφαλισμένους των οποίων ανεστάλη η σύνταξη και οι οποίοι ελέγχονται για επαναφορά (ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ από το 2002 έως και σήμερα)
3. Τα οικογενειακά επιδόματα
4. Η καταβολή εισφορών και αριθμού δόσεων ασφαλιστικών εισφορών, και παράταση των εισφορών έως 16-12-2013
5. Το θέμα των ληξιπρόθεσμων καταβολών
6. Η δυνατότητα εξαγοράς ετών για απονομή σύνταξης
7. Η ενδυνάμωση Περιφερειακής Υπηρεσίας ΟΓΑ με έδρα το Ηράκλειο η οποία εξυπηρετεί ολόκληρη την Κρήτη
8. Θέματα που έχουν προκύψει με τους γεννηθέντες τα έτη 1948-1949 και η δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης.
Ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε επιπλέον, το ζήτημα των 1.700 περίπου συνταξιούχων του ΟΓΑ, για τους οποίους διακόπηκε από λάθος η σύνταξή τους μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, καθώς στην διασταύρωση των στοιχείων, προέκυψε ότι λαμβάνουν σύνταξη και από άλλο φορέα εκτός του ΟΓΑ, ενώ δεν λαμβάνουν.
Μετά τη συνάντηση και συζήτηση των ανωτέρω θεμάτων, οι Βουλευτές ενημερώθηκαν από τον Διοικητή ότι γίνονται σημαντικά βήματα και προσπάθειες στην επίλυση των ανωτέρω. Από τη μεριά τους οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να συνδράμουν στην προσπάθεια για νομοθετική επίλυση των ανωτέρω ζητημάτων, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου