Σελίδες

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας για τα προβλήματα με τα επιλέξιμα


Τα τεράστια προβλήματα που έχουν ανακύψει για τους κτηνοτρόφους του Νομού Θεσπρωτίας μετά τον καθορισμό των επιλέξιμων εκτάσεων- βοσκοτόπων, στον οποίο προχώρησαν οι κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων αναδείχθηκαν στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος με τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Οι ρυθμίσεις που έγιναν οδήγησαν στη δραματική μείωση των επιλέξιμων εκτάσεων με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες των κτηνοτρόφων και να τίθενται σε άμεσο κίνδυνο οι επιδοτήσεις που λαμβάνουν.

Όπως τόνισε στη συνάντηση ο Δήμαρχος, ο Νομός Θεσπρωτίας έχει πρόβλημα καθώς υπολείπεται στις επιλέξιμες επιδοτούμενες κτηνοτροφικές εκτάσεις.
Ο αριθμός των παραγωγών που έχουν πρόβλημα είναι περίπου 1500, σε σύνολο 4400 που δραστηριοποιούνται.
Μέχρι σήμερα έχει καταβληθεί η δόση που αφορά στις επιλέξιμες εκτάσεις.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαίωσε ότι όσοι παραγωγοί του Νομού (1500) δεν καλύπτονται, θα καλυφθούν από εκτάσεις γειτονικών περιοχών, διότι στο σύνολο της χώρας δεν υπάρχει έλλειμμα, ενώ δεν ισχύει πλέον ο χιλιομετρικός περιορισμός.
Η ΕΑΣ Θεσπρωτίας έχει λάβει τις σχετικές οδηγίες και θα πρέπει σε αυτήν να απευθυνθούν οι παραγωγοί, ώστε όσοι τώρα έλαβαν τη δόση μειωμένη, να καλυφθούν απ' τη νέα δόση, που αναμένεται να καταβληθεί τον Ιανουάριο.
Ο Δήμαρχος ζήτησε τέλος άμεσα ενημέρωση των παραγωγών-κτηνοτρόφων της περιοχής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να μην υπάρχει γενικευμένη ανησυχία.

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου