Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Μπλοκάρισμα επιδοτήσεων και στα ΤρίκαλαΜπλοκάρισμα επιδοτήσεων και στα Τρίκαλα

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε εκατοντάδες Τρικαλινούς αγρότες που πήγαν να εισπράξουν αγροτικές επιδοτήσεις και διαπίστωσαν πως δεν μπορούν να «σηκώσουν» τα χρήματα.
Τα χρήματα «μπλοκαρίστηκαν» για χρέη των αγροτών προς τρίτους.
Σύμφωνα με το μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς, οι επιδοτήσεις καταβάλλονται αυτούσιες στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών και «δικαίωμα» παρακράτησης είχαν μόνο οι τράπεζες σε περίπτωση που ο δικαιούχος του λογαριασμού είχε δάνειο σε αυτές και για το οποίο είχε ζητήσει ο ίδιος με πάγια εντολή να κρατούνται χρήματα από εκεί.
Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει και έχουν γίνει δυσκολότερα για τη ζωή των αγροτών, οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο του συγκεκριμένου μέτρου και πλήττονται ολοένα και περισσότερο, αν έχουν οφειλές προς τρίτους οι οποίοι ζήτησαν να εισπράξουν τις οφειλές τους.
Όπως ρητά προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων «δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά εις βάρος οφειλετών του δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα.
Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ».

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ