Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Θεοχάρης: Προθεσμία 15 ημερών για πληρωμέςΘεοχάρης: Προθεσμία 15 ημερών για πληρωμές

Προθεσμία 15 ημερών δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε φορολογουμένους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις. Σε επιστολή που υπογράφει ο Χάρης Θεοχάρης, σύμφωνα με το Έθνος γνωστοποιεί στους φορολογούμενους πως η εφορία μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες για την κατάσχεση ων περιουσιακών τους στοιχείων.
Η επιστολή αναφέρει:
«Σας υπενθυμίζουμε ότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών την (ημερομηνία) εκκρεμούν οφειλές σας οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές.
Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής.
Για την άμεση ενημέρωσή σας σχετικά με τις οφειλές σας, το είδος, το ποσό και τη Δ.Ο.Υ. στην οποία είναι βεβαιωμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο myTAXISnet 'Προσωποποιημένη Πληροφόρηση' και στη συνέχεια 'Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης' από την αρχική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣwww.gsis.gr.
Εφόσον έχετε ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου θα πρέπει να προσκομίσετε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. όλα τα σχετικά έγγραφα μέσα στην παραπάνω προθεσμία. Τέλος σε περίπτωση που έχετε ήδη τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, σας παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Προσοχή: Για οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ. δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα».

ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ